PRIVREMENI DNEVNI BORAVAK: pogledajte uređenje prostorije koja će za godinu dana dobiti novu ulogu

Tim Mirjane Mikulec opremio je prostoriju od 20 kvadrata u staroj obiteljskoj kući koja je bila dnevni boravak. Sada će tu ulogu imati još godinu dana, a kada klijenti urede gornju etažu, ova prostorija će postati radni kutak

 

 


Pogledajte uređenje prostorije od 20 kvadrata u staroj obiteljskoj kući koja je tamo imala ulogu dnevnog boravka. Ta funkcija prostorije će se nastaviti još godinu dana a nakon toga će postati radna soba.

“Zahtjev je ovog puta bio malo neobičniji. Prvih godinu dana ovaj prostor obitelj će koristiti kao dnevni boravak dok se ne uredi gornji kat. Nakon toga tu dolazi radni prostor koji treba ispuniti određene tehničke karakteristike i skladišni prostor”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec čiji tip potpisuje ovo brzinsko uređenje koncipirano tako da se sve jednostavno može preseliti i uklopiti u budući dnevni boravak na gornjoj etaži.

Namještaj je raspoređen tako da zadovolji trenutačnu funkciju dnevnog boravka, ali i da sve bude spremno za budući radni prostor.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Nakon prostornih preinaka koje su uključivale nove podove – gotov hrastov parket i vanjske otvore, krenulo se u bojanje zidova, a zatim i namještanje prostora.

“Budući da nam je zahtjev klijenta bio da probamo u dnevnu sobu smjestiti što veći ormar, a istovremeno smo zbog statike trebali ojačati nosivost, oboje je riješeno novim pregradnim zidom. Unutar njega je skriven nosivi stup, a dobili smo prostor u kojeg ćemo smjestiti ormar koji će se minimalno isticati”, otkriva dizajnerica.

Naglasak u opremanju prostora je na odabiru kutne garniture koja je izrađena u Modulu. Odluka je pala na plavu nijansu i prostrani kutni model Softa.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

U ovom slučaju vlasnici su sa sobom donijeli i neke stare stvari. Tu je TV komoda iz bivšeg stana koja se treba uklopiti tako da je to bio mali kompromis.

“Prostor ima iznimno puno prirodnog svijetla i to nismo željeli smanjiti pa smo uzeli vrlo jednostavne prozračne bijele zavjese. U skladu s tim stara komoda, kao i novi ormar vrlo su jednostavni od bijelog iverala. Kako nam je baza pročišćena, sofa još više dolazi do izražaja, a to nam je i bio cilj”, zaključuje dizajnerica.

A što se može postići s manjim komadima i detaljima te kako je teklo korak po korak ovo preuređenje, pogledajte u video prilogu!

 

Komentari