Kako pravilno osmisliti dnevni boravak

Dnevni boravak prostorija je doma u kojem provodimo najviše vremena. Kako stil dnevnog boravka najčešće određuje i način uređenja ostalih prostorija, upravo je njemu potrebno posvetiti najviše pažnje pri osmišljavanju.

Za dobro planiranje dnevne sobe važno je uzeti u obzir kvadraturu, broj osoba koji će u njemu boraviti svaki dan, udaljenost mjesta predviđenog za TV od sofe, te razmisliti o tome da li će dnevni boravak ponekad služiti i kao mjesto gdje će prespavati gosti.

Kada dnevni boravak nije velike kvadrature, sofe i komode smještajte uz zid, a ležernije rasporedite fotelje ili stoliće. TV svakako smjestite na zid koji nije direktno izložen suncu i pripazite da veličinu ekrana uskladite s udaljenošću od sofe. Ako je moguće, razmak između namještaja neka ne bude manji od 70 cm.

Kada jednom odredite raspored boravka i smjestite sav potreban namještaj, možete krenuti s odabirom stila uređenja. Miješanjem namještaja i dekorativnih elemenata koji pripadaju različitim stilovima uređenja izbjeći ćete hladan, kataloški izgled sobe.

Bez obzira odlučite li se za klasično uređenje, rustikalno, minimalističko ili pak popularni shabby nemojte robovati pravilima. Dodajte pokoji naslijeđeni komad i vodite računa o načinu života koji vodite. Užurbani urbani tipovi teže jednostavnim i praktičnim rješenjima. Velike obitelji u kućama žele toplinu doma koja će se jednostavno održavati i imati puno mjesta za skladištenje.

Komentari