Dekorativni elementi u dnevnom boravku

Manji dekorativni predmeti dolaze tek na kraju uređenja, ali zato nisu manje važni od primjerice osnovnih komada namještaja ili boja zidova.

Što su u kuhinji začini, to je u dnevnoj sobi završni dekor. Iako postoje neki dobro poznati i provjereni detalji i ukrasi , dekorom se uvijek može i eksperimentirati, osobito ako tražite način kako prostor učiniti jedinstvenim i neponovljivim.

Gervasioni
Gervasioni

Za ljubitelje minimalizma odličan su odabir vaze i svijećnjaci od prozirnog stakla i jednobojne keramike, dok će u rustikalnom stilu bolje izgledati posude i vaze od gline, mjedi, neobrađenog drva, kakrirani uzorak i slično.

Mnogima omiljeni shabby chic odlazi i korak dalje pa su dekorativni elementi poput čipastih prekrivača za sofe, stolnjaci cvjetnih motiva, bijeli željezni lusteri, starinski svijećnjaci odličan izbor. Sve to upotpunit će sliku interijera nepopravljivih sanjara.

U klasično opremljenim interijerima idealan izbor je porculan u svim oblicima – od figurica do kompleta za ispijanje čaja na policama vitrina, a tu su i kristalni svijećnjaci te oni od mesinga.

Foto: Ivana Niskota
Foto: Ivana Niskota

Ponekad je dovoljan tek jedan predmet da i najjednostavniji interijer zasja novim sjajem, na primjer žarko žuti sat na zidu ili pak crvene zdjele neobičnog oblika.

Svakom dnevnom boravku dobro će doći umjetničke slike ili tek simpatične fotofrafije te okviri s natpisima, različiti oblici svjetiljki i poneka skulptura.

ikea
ikea

Volite li se poigravati i kreativno se izražavati, svakako predlažemo da se upustite u isprobavanje i kombiniranje nespojivih komada – možda ugodno iznenadite i sami sebe.

Komentari