PROMIŠLJENO USKLAĐIVANJE BOJA I UZORAKA: dnevni boravak i blagovaonica by Mirjana Mikulec interijeri

Kada su dnevni boravak i blagovaonica u istoj prostoriji, potrebno je uskladiti ih. Pogledajte kako je to napravio studio Mirjana Mikulec interijeri i inspirirajte se u stvaranju balansirane, moderne i ugodne dnevne zone u svome domu!

 

 

 

Jedan od vrlo bitnih faktora pri uređenju bilo koje prostorije, pa tako i dnevne sobe i blagovaone su boje, odnosno paleta boja koje se kombiniraju. Ovaj puta ćemo vam pokazati uređenje interijera u kojem je studio Mirjane Mikulec kombinirao neutralne nijanse i tamne boje koje su posljednjih godina najveći trend u interijerima.

Iako na prvi pogled izgleda da je ovaj prostor dnevnog boravka i blagovanja uređen u jednostavnoj paleti boja, što ga dulje gledate, postaje jasnije da je promišljeno usklađivanje boja iznimno važno, osobito u interijerima open space koncepta.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Pri uređenju ovog interijera, počeli smo s jednostavnom paletom boja. Bijeli zidovi, dekor drva, siva, i nježno zelena boja već su neko vrijeme sinonim za klasiku u interijerima. S obzirom na to da manjak dekora i boja može prostor učiniti pomalo monotonim i bezdušnim, kontrast smo unijeli crnom bojom”, objašnjava Mirjana Mikulec te dodaje:

“Veliki sam ljubitelj drva u interijerima, a moguće ga je unijeti na cijeli niz načina. U ovom slučaju mi smo se odlučili koristiti ga na podu, zidnim elementima i blagovaonskom stolu. Osim što unosi toplinu i ugodnu atmosferu, lako ga je kombinirati s ostalim materijalima i bojama”.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Kako bi se prostoru dodala mekoća, naspram ravnih linija birane su Modulove tapecirane blagovaonske stolce koji su teksturom u prostor unijele ne samo toplinu i eleganciju, već i maksimalnu udobnost. Isto to donijeli su prostoru siva kutna garnitura i naslonjač upečatljivog dizajna, dok je klub stolić s uzorkom mramora donio dašak luksuza.

“Najupečatljiviji element ovog stana svakako su elementi u crnom dekoru. Oni prostoru daju dubinu i u potpunosti mijenjaju kompoziciju interijera. Otmjeni tamni dekor, iako se čini kao vrlo hrabar izbor, uz promišljenu kombinaciju stvara prostor vrijedan naslovnice. Osim što mu daje karakter, čini prostor vrlo modernim, ali istovremeno i elegantnim”, ističe dizajnerica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Pogledajte u video prilogu kako je teklo opremanje cijelog prostora!

 

 

Komentari