Gorana je supruga iznenadila pretvaranjem poluprazne sobe u muški kutak

U trećem ovosezonskom nagradnom prilogu Iznenadi me pogledajte kako je tekla transformacija gotovo prazne prostorije od 15 m2 u pravi muški kutak.

 


Jedna od prijava na natječaj Iznenadi me bila je ona gledateljice Gorane iz Rijeke koja je željela supruga iznenaditi muškim kutkom. A InDizajn joj je želju i ispunio odabravši je među dobitnike nagradnog preuređenja jedne prostorije u domu.

Zadatak je bio preurediti prostoriju od 15-ak kvadrata u stanu mlade obitelji koja je u iščekivanju prinove. S obzirom na to da Gorana nije imala nikakve želje ni smjernice, InDizajn je imao odriješene ruke pa je odlučio prostoriju promijeniti u potpunosti.

“Prijavila sam ovu prostoriju kako bi iznenadila supruga. Nedavno smo se vjenčali i kupili novi stan, a praznu sobu sam namijenila njemu, tih 10% gdje može raditi što poželi, njegov mancace”, ispričala nam je Gorana.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Od većih komada namještaja odabrana je sofa kojoj su pridruženi stolići i tepih. Nakon što je sve odabrano u Meblo Tradeu i isporučeno, ekipa je krenula prema Rijeci. Budući da se uređivala ‘muška soba’ ili tzv. man cave, odlučeno je da se prostor zatamni. Dvije nijanse sive boje raspoređene su na strop i zidove.

Dok je Mario odrađivao svoj dio posla i bojao zidove, napravljena je slika na platnu kojom su se povezale boje u prostoru i razbilo sivilo. Budući da je jedina živa boja u prostoru žuta, zidovi su dodatno ukrašeni žutom špagom.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Nakon toga sve je bilo spremno za završno uređenje – namještaj i detalje. Rasvjetno tijelo je zadržano jer se dobro uklapa u cjelokupno uređenje. Još stavljamo zavjesu i čekamo da sve potrebno stigne do petog kata.

“Promjena je više nego očita u ovoj sobi koja je postala muški kutak. S obzirom na to da smo bojom potamnili sobu, odabrali smo bijele zavjese i svijetli tepih kako ne bismo zagušili prostor. Budući da je sav namještaj crn ili u sivim tonovima, izgled smo razigrali žutom bojom. Tu se posebno ističe špaga koju smo pričvrstili za kukice, a upravo zbog tog detalja, odabrali smo i ovaj model fotelje”, zaključuje dizajnerica.

Komentari