Ideje za kuhinju i dnevni boravak: uređenje u trendi bojama sezone

Tamne nijanse plave i zelene su hit boje u dizajnu interijera, a kako funkcioniraju zajedno te kako njima možete urediti svoj dom, pogledajte na primjeru prekrasne dnevne sobe i kuhinje

 

Tamno plava i zelena ne samo da su hit boje u uređenju interijera, nego ih dizajneri vole zajedno kombinirati. Donekle je to unošenje svježine u dominantan vladajući skandinavski dizajn i neutralne svijetle nijanse poput sive i bijele. Naravno, i ovaj stil uređenja prihvaća plavu i zelenu, naročito motive prirode i bilja na dekorima, tapetama, posteljini, uokvirenim plakatima.

Ove nijanse mogu se unijeti u različite stilove, a ovaj puta ćemo vam pokazati kako možete, ako kanite posve obnoviti svoj dom ili useljavate u novi prostor, kombinirati ove dvije tamne nijanse kao dominantne. Za to nužno ne morate imati interijer s visokim stropovima, puno kvadrata ili odustati od svoga omiljenog stila.

 

DNEVNI BORAVAK

Dizajnerski studio McGee kreirao je eklektičan dnevni boravak, koji kombinira elemente klasike, skandinavskog dizajna, viktorijanskog stila i minimalizma. I sve to uspješno je spojeno u jednu cjelinu, zahvaljujući i dvjema dominantnim nijansama. Tamno plava i tamno zelena, koju mnogi zovu šumskom zelenom zajednička su poveznica ovim različitim stilovima, što je dovelo do sklada.

 

Foto: Studio McGee

 

Drveni oblozi na zidu obojani su u tamno plavu, a kako bi se boja, i detalji jače isticali, odabrana je umjetnička slika u svijetlim nijansama i apstraktnim motivima Dašak klasike možete postići i ugradnjom štukatura ili rozeta na zidove, te ih obojati u istu boju.

Foto: Studio McGee

 

Tamne nijanse ublažene su i omekšane uvođenjem bijele i crne koje se nalaze na detaljima: ukrasnim jastucima, slikama, lampama, zavjesama….

Minimalistička lampa, kombinacija bijelog platna i mesinga savršen je kontrapunkt klasici, baš kao i sive keramičke vaze na stoliću.

Foto: Studio McGee

Plava i zelena vole sjajne metale ili sjajne premaze – bilo da je riječ o srebru, platini, bakru ili zlatu. Želite li podići prostor i osvježiti ga, ili mu pak dati dozu glamura, pored svijetlih nijansi, unesite bilje, ali i komade sa sjajnim premazom.

 

Foto: Studio McGee

 

 

KUHINJA

Kuhinja je znatno svjetliji prostor od dnevnog boravka, što je razumljivo jer je riječ o prostoriji u kojoj je dotok prirodne svjetlosti iznimno bitan zbog funkcije koju ima. Zato uvijek odabir tamnih boja u kuhinji treba kombinirati sa svijetlim nijansama. Dizajnerski studio McGee odabrao je bijelu i bež boju u vidu prirodnog drveta.

Foto: Studio McGee

 

Riječ je o kuhinji u kojoj dominira klasični stil, koji je sada polako vraća u interijere. Fronte s ukladama, odnosno prijevojima na rubovima kombinirani sa staklom postali su sastavni dijelovi modernih interijera, baš kao i zelena boja. Dizajneri često bijelu i zelenu kombiniraju i s crnom, ali u sitnim detaljima, poput ovih nožica na barskim stolcima.

 

 

Foto: Studio McGee

 

Drvo je savršen spoj sa zelenom nijansom, naročito ako želite unijeti toplinu i prirodu u interijer. Novi trendi detalj u modernim kuhinjama, bez obzira ima li u njima klasike ili ne su tepisi s orijentalnim uzorcima, u bež, smeđim ili crvenim nijansama, što također doprinosi prirodnosti.

Foto: Studio McGee

 

Tamne boje i fronte koje imaju uklade ne trpe previše detalja, no to ne znači da trebate odustati od njih. Neka oni budu spoj modernog i vintagea... stari dozatori sapuna i zdjele, kutija za kruh, jednostavna minimalistička polica i tegla za cvijeće…poigrajte se starim i novim.

Foto: Studio McGee

 

Bijelom policom stavljenom na bijelu pozadinu u vidu keramičkih pločica, dali ste detaljima da dođu do izražaja, i da plijene pažnju svojom ljepotom i zanimljivim oblicima.

 

Foto: Studio McGee
Komentari