PRIJE I POSLIJE: klasična drvena kuhinja dobila je svoju modernu, pročišćenu verziju

Ako već neko vrijeme razmišljate o promjeni vlastite kuhinje, možda vam baš ovaj makeover da nekoliko novih sjajnih ideja…

 


 

Kada je kuhinja u pitanju, valja imati na umu koliko se vremena provodi u prostoru i tko ga koristi. Ova zastarjela kuhinja smještena u obiteljskoj kući četveročlane obitelji u Portlandu, u saveznoj američkoj državi Oregon, bila je u dobrom stanju, ali su vlasnici željeli promjenu, tim više jer su  se i njihove navike promijenile pa je tako upravo kuhinja postala središte okupljanja i druženja.

Prijašnja kuhinja bila je odviše klasična za njihov ukus i došla je u paketu s kućom kada su se uselili u nju.

Foto: Meagan Larsen Photography

Foto: Meagan Larsen Photography

Sam raspored kuhinje bio je dobro posložen, no trebalo je obnoviti fronte i osvježiti cijeli izgleda kako bi bio moderniji – ali i praktičniji. Najveći pomak, kada gledamo fotografije prije i poslije, svakako je kombinacija zidnih obloga koje su utoplile prostor kao i poda inspiriranog terrazzo uzorkom koji je dao na razigranosti.

Foto: Meagan Larsen Photography

Novi funkcionalniji i štedljiviji aparati, kao i nove površine za pripremu hrane, potpuno su promijenile interijer. Tako su arhitekti podijelili prostora za kuhanje, kao i prostor za druženje. Tako je obitelj dobila više prostora za skladištenje. U isto vrijeme, prostor je povezan, a opet funkcionira i kao dvije zasebne cjeline.

Foto: Meagan Larsen Photography

Kuhinja se tako prilagođava svojim stanarima, a pošto se radi o četveročlanoj obitelji, važno je da sve bude funkcionalno, lijepo ali i da se lako čisti.

U ovom slučaju, svi zahtjevi su ispunjeni, a možda i vi dobijete poneku ideju za vlastiti makeover u Novoj godini. Zavirite u našu galeriju.


Izvor: Dwell.com


 

Komentari