KAMO SA STVARIMA U HODNIKU: prilikom osmišljavanja prostora kopirajte ove ideje

Umorni ste od pretrpanih ormara i posvuda nagomilane odjeće i obuće? Nudimo sjajne i raznolike ideje koje će vam pomoći da savršeno organizirate skladišni prostor u hodniku.

 


Skladišnoga prostora nikad dovoljno u domu, zar ne? Naročito se njegov nedostatak, pored spavaće sobe, očituje u hodnicima. Obično su to mali i uski prostori pa nema previše mjesta za ormare, vješalice, police… u kojima bismo poranili odjeću, obuću, modne dodatke i ostale sitnice.

Rezultat je često posvuda nabacana odjeća i obuća, kape, šalovi, torbe, ključevi… što ostavlja i dojam nereda. Kako biste dobro osmislili prostor i napravili elemente za pohranu svih potrebnih stvari, donosimo super ideje!


SPREMIŠTE OKO VRATA

Prostori za odlaganje oko ulaznih vrata, iznad i s bočnih strana, odlično su rješenje za mali hodnik. Moderni sustavi mogu kombinirati otvorene police, ormare, ladice za male predmete i vješalicu za odjeću. Među raznim opcijama možete odabrati raspored elemenata koja vam najviše odgovara. Takva zidna kompozicija, nadopunjena ukrasnim predmetima, postat će ukras interijera, au isto vrijeme sve što vam treba uvijek će vam biti pri ruci!

Foto: Elle Decoration

ORMAR S KLUPOM

Klupa u kombinaciji sa sustavom za pohranu učinit će jutarnje spremanje za posao ili školu znatno jednostavnijim, bržim i udobnijim te uštedjeti prostor u hodniku. Najčešće se ispod sjedala nalaze kutije za cipele, paupče ili modni dodaci a u visokim ormarima postoji mjesto za pohranjivanje vanjske odjeće – kaputa, jakni, balonera… Također, u nekim sustavima, na ulazu su predviđene police na koje možete staviti ključeve i druge sitnice.

Foto: Flack Project

PUNI ZIDNI ORMAR

U velikom ormaru od poda do stropa, koji zauzima cijeli zid sigurno ćete moći smjestiti sve što vam je potrebno: objesiti jakne i kapute, staviti cipele na police, staviti kape i rukavice u ladice. U isto vrijeme, nećete morati brinuti o “čistoći” prostora – sve će stvari biti sigurno skrivene iza fronti pa će djelovati urednike. Međutim, ovo je rješenje prikladno samo za one prostranije hodnike…

Foto: Studio Anna Chevereva i Elena Darkina

GARDEROBA ISPOD STEPENICA

Iskoristite svaki centimetar prostora organiziranjem spremišta ispod stepenica. Količina elemenata za spremanje obuće i odjeće ovisi o njegovoj veličini i visini. U najvišem dijelu stepenica možete smjestiti ormar za zimske jakne i kapute, a na dnu ugraditi pretince za cipele, papuče i modne dodatke.

Foto: Marcelle Guilbeau Interior Design

UGRADBENI ORMARI

Skladišni prostor s ugradbenim ormarima smatra se najboljim rješenjem za hodnik, bez obzira na njegovu površinu. Ugradbeni ormar može zauzeti bilo koju nišu ili slobodan kutak, bez zatrpavanja prostora. Da biste ga učinili manje uočljivim, možete obojiti zidove u boji zidova. Ili pak odabrati fronte u boji zidova! Tako se dobiva, ako su svjetle boje u pitanju, dojam prostornosti.

Foto: Oksana Alekseeva Design

OTVORENA VJEŠALICA

Jednostavnog dizajna i istovremeno elegantna, otvorena je vješalica nezamjenjiva u hodniku. Njezina kompaktna veličina čini je idealnom za male prostore. Osim toga, često su otvorene vješalice opremljene dodatnim policama na koje se mogu staviti cipele i torbe.

Foto: Anna Evdokimova
Komentari