Mirisi u interijerima

Mirisi uvelike utječu na način kako doživljavamo svoju okolinu, pa tako i interijere. Iako im većina nas ne pridaje preveliku pažnju, mirisi nam mogu promijeniti raspoloženje, prizvati sjećanja, opustiti nas i, naravno, dati završni dojam o prostoru.

Postoji cijeli niz mirisa koji se preporučaju ovisno o funkciji prostorije, pa čak i stilu uređenja. Primjerice, miris lavande  ili kakvog drugog cvijeća odlično će uklopiti u starinski ili shabby chic uređenim interijerima, dok će teži, orijentalni mirisi sjajno komplimentirati modernije uređenim domovima. Birate li pak miris za ured, dobro je izbjegavati preteške i slatke note. Smirujuća lavanda, zajedno s citrusima ili čak jasminom spada među mirise koji djeluju stimulativno kada je u pitanju mentalni rad, učenje ili slično.

IMG_7784.JPG

Za koji god miris se odlučili, imajte na umu da se ukusi razlikuju – iako se vanilija, primjerice, povezuje s opuštanjem i poticanjem kreativnosti, neće imati isti efekt na one kojima taj miris jednostavno nije ugodan. No to ne znači da mirisno sredstvo neće barem vizualno oplemeniti vaš dom, pa neka svijeće i mirisna sredstva budu lijepog dizajna koji odgovara interijeru ili je barem dovoljno univerzalan da paše u svaki prostor.

MMI
MMI

 Mirjana Mikulec osmislila je niz mirisnih kombinacija inspiriranih pojednim tkaninama i uzorcima.Ponudu naših mirisnih rješenja za dom M-Home pogledajte ovdje. 

 

Komentari