DEKORACIJA ZA KOJOM SU SVI POLUDJELI: kad se stol pretvori u originalni vrt za sukulente

Sukulenti su trenutno najpoželjnija biljna vrsta u eksterijeru, ali i interijeru. Kako sezona boravka na otvorenom polako dolazi svome kraju, vrijeme je da razmislite o sobnim biljkama. Mi vam predlažemo upravo sukulente, i to na posve originalnom mjestu!

 

 

 

Teško tko može odoljeti sukulentima – njihovi različiti oblici, efektan izgled i činjenica da su nezahtjevni za uzgoj čini ih najpopularnijom biljnom vrstom u eksterijerima i interijerima. Kako dolazi hladno vrijeme i sve manje boravimo na otvorenom, vrijeme je da pažnju s vrtova, balkona i terasa preusmjerimo na unutrašnjost svoga doma. Ako nemate ideje, a volite sukulente ili bi se konačno htjeli okušati u njihovom uzgoju, nudimo vam originalnu ideju koja vrlo uspješno funkcionira i u vanjskom prostoru.

Foto: Villakilda

 

Novi trend su sukulenti koji se sade unutar stola u blagovanju ili klub stolića u dnevnom boravku. Neobične boje, oblici i vrste sukulenta koji se nalaze u samom stolu ili ispod njega doista su prava atrakcija – mali zeleni vrt na originalnom mjestu.

Foto: @allisonbarraclough_ / Instagram

 

Stolovi u kuhinji, blagovanju, boravku ili pak hodniku tako postaju male zelene oaze odnosno tegle za omiljenu vrstu bilja koja ne traži puno vremena niti posebne uvjete da bi se održala.

 

Foto: @mosspressmag / Instagram

Rascvjetani zeleni stolovi savršeni su za one koji su početnici ili nemaju previše iskustva u uzgoju zelenila. Isto tako, dobro su rješenje kada želite osvježiti svoj dom zelenilom ali vam nedostaje prostora za tegle. Stari stolovi i stolići s kojima ne znate što biste, a ne želite ih izbaciti iz doma, mogu dobiti novu ulogu i postati mjesto za sadnju sukulenata.

 

Foto: reddit.com

Ako postavljate cvijeće ispod stola, onda gornja ploča mora biti staklena, kako bi se cvijeće vidjelo. I pazite da stvorite dovoljno prostora između “tegle” i površine stola kako bi cvijeće imalo dovoljno zraka ali i mjesta za rast. Sukulenti vole svjetlo pa pazite da stol smjestite blizu izvora svjetlosti, a ako ga namjeravate staviti u hodnik ili kupaonicu, te bi prostorije trebale imati prozore. U suprotnom će naglo izrasti i izdužiti se te izgubiti zelenu boju.

Foto: Dustin Anthony

 

 

Komentari