LEBDEĆI BOR: nakon Badnjaka Ingrid je viseću instalaciju zamijenila visećim drvcem

Ideja visećeg bora koji stvara dojam kao da lebdi našoj suradnici Ingrid se toliko svidjela, da ju je odlučila ponoviti i ove godine. Ali tek nakon Badnjaka do kojega je dnevni boravak krasila viseća instalacija od svježeg zelenila.

 


Mnogi koji prate objave blogerice Ingrid na njezinom Instagram profilu @ingrid_home_interior zamijetili su božićno drvce koje ne dodiruje tlo i oduševili se, kao i mi. Ideja je vrlo jednostavna, no vrlo originalna, zar ne? Ovaj lebdeći bor osvanuo je na Božićno jutro u njezinu domu pokraj Čakovca.

Foto: @ingrid_home_interior

Foto: @ingrid_home_interior

Do tada, na njegovom mjestu nalazila se prekrasna prirodna instalacija od svježih zelenih grana smreke i eukaliptusa, a sve začinjeno nježnom i prozračnom gipsofilom te kuglicama i girlandom od perlica. No, kako ipak nije mogla odoljeti da ponovi prošlogodišnju avanturu visećeg bora, odlučila je viseću instalaciju zamijeniti njime.

OVAKO JE VISEĆI BOR IZGLEDAO PROŠLE GODINE / FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Ideja za viseći bor prošlog Božića dogodila se, otkriva Ingrid, spontano.

“Kuka na koju smo ga objesili ustvari je ovdje godinama, a stavili smo je za ljuljačku koju smo na kraju imali vrlo kratko. Prošle godine razmišljala sam kako bih mogla tu kuku možda iskoristiti za nešto drugo s obzirom da je do tada nismo koristili zadnjih godina. Baš u predbožićno vrijeme pomislila sam kako bi bilo da pokušamo objesiti božićno drvce. Na kraju mi se ideja toliko svidjela da i ove godine ponavljamo “viseći” bor””, kaže Ingrid.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Nova verzija lebdećeg bora vrlo je slična prošlogodišnjoj. Razlike se kriju u vrsti drvca – ove godine je to nordijska jela s znatno rjeđim granama, te u malo većem broju dekoracija. Prošle godine su to bile samo lampice.

“Smatrala sam da bi gušći “zatvarao” prozor što nisam nikako željela”, objašnjava Ingrid zašto se odlučila za nordijsku jelu.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Zanimalo nas je je li komplicirano postaviti ovakvu efektnu instalaciju s božićnim drvcem u glavnoj ulozi. Kod Ingrid instalacija dolazi još više do izražaja jer je oko nje rozeta, prekrasna stropna dekoracija.

“Način vješanja je zapravo vrlo jednostavan. Cijeli bor visi na četiri sajlice za ribolov koje su pričvršćene oko prvog reda grana. Odluka da je drvce s rijetkim granama bila je ispravna Ne čini se “težak” iako je ispred prozora, svijetlost lijepo prolazi kroz njega i ne zagušuje prostor”, otkriva Ingrid i drugi razlog zašto je bolje odabrati drvce s rijeđim granama.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

“Od kako znam za sebe oduvijek smo imali gust bor, velik, nerijetko pun ukrasa i vrlo često je bio vrlo dominantan u prostoru. Koliko god da sam uvijek mijenjala ukrase i niti jedne godine nije bila ista kombinacija boja ili stila ipak sam se ove godine odlučila na još jednu i upravo ta promjena mi je došla kao osvježenje; bor s rijetkim granama”, zaključuje naša suradnica.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Komentari