NOVA MJESTA ZA POHRANU: iskoristite maksimalno svaki kutak svoga doma za stvari s kojima ne znate kamo biste ih stavili

Mjesta za pohranu posuđa, namirnica, odjeće, obuće, knjiga i raznih sitnica nikad dosta, zar ne? Ormari i komode su postali dragocjena mjesta u koja želimo sve to pohraniti, no i oni imaju svoj limit. Zato vam otkrivamo nova “skrovišta”

 

 

Suvremeni način stanovanja u većini slučajeva podrazumijeva i skromnu kvadraturu prostorija, s ciljem kako bi se na što manjoj površini našlo što više sadržaja. Ova funkcionalnost, kao i naša potrošačka kultura doveli su do toga da nam kronično nedostaje mjesta za sve stvari. Dok se za one osnovne pobrinemo, uvijek postoje sitnice ili primjerice dio odjeće s kojima ne znamo kamo bi. Mi vam nudimo nekoliko ideja gdje biste ih mogli smjestiti. One pokazuju kako i postojeći komadi namještaja ili dijelovi prostorije mogu biti dodatno iskorišteni. Inspirirajte se našim idejama za skladištenje i već ovaj vikend krenite u projekt praktičnog makeovera svoja četiri zida.

 

Pregrada i polica u jednom

Otvorena polica između dva sadržaja u prostoriji, u ovom slučaju dnevnog boravka i kuhinje dodatno je mjesto za pohranu knjiga i detalja. Tako pregrada pored toga što odvaja dvije cjeline u prostoriji, služi i kao mjesto za odlaganje.

Foto: Amazon

 

Prostor ispod stepeništa

Stepenište je nerijetko iskorišteno mjesto u domu, a pravo je blago za pohranu stvari. Možete ga zatvoriti ugradbenim ormarom, ili što je još povoljnije, u njega smjestiti police i na njih odložiti kutije sa svim mogućim sitnicama – od alata i materijala za hobi pa obuće i modnih dodataka.

Foto: Ikea

Tik ispod kreveta 

Ako vam prolazni prostor dopušta, u spavaćoj sobi mjesto ispod kreveta možete iskoristiti za košaru, klupu ili škrinju na koju ćete odlagati odjeću, sjediti dok se oblačite, a njezinu unutrašnjost ispuniti modnim dodacima, dekama, posteljinom, obućom…

Foto: Darlings of Chelsea

 

Mini biblioteka u starom kaminu

Stari kamini koji nisu u funkciji vrlo su dekorativni, bez obzira na to što ne služe primarnoj svrsi. No, možete im dati novu ulogu i u njih poslagati knjige, skripte, dokumente…

Foto: The Everygirl

 

Uzglavlje kao polica i noćni ormarić

Današnji kreveti su mjesto koje se može savršeno iskoristiti i za skladištenje. Ako imate prazan prostor ispod ležaja, nabavite ladice ili kutije i u njih pospremite stvari koje rjeđe trebate, a ugradnjom uzglavlja od drveta omogućite i unutarnje police na koje ćete staviti knjige i sve ostale stvari koje koristite dok ste u spavaonici.

Foto: Ikea

 

Ima mjesta i iznad vrata…

Prostor iznad vrata u bilo kojoj prostoriji može poslužiti i kao mjesto za odlaganje stvari. U kupaonici će to biti odlagalište higijenskih sredstava kao i onih za čišćenje, ručnika, rublja… Dovoljne su vam samo metalne rešetke ili daske koje ćete pričvrstiti za zid.

Foto: Ikea

 

Knjige u visinama

Prostor zida, i to onaj dio uz strop dobra je lokacija za police za knjige, ali i zatvorene ormariće u koje možete stavljati stvari koje ne koristite tako često.

Foto: Laura Ashley

 

 

Komentari