PRIJE I POSLIJE: transformacija stare bezlične kuhinje u modernu ljepoticu

Zaključili ste da je vrijeme za novu kuhinju a nemate ideju? Ako vam se želje kreću u modernom i jednostavnom stilu, pronašli smo projekt adaptacije kuhinje koji će vam se zasigurno svidjeti!

 


Kuhinje su središte svakog doma i, osim što u njima boravimo nemali dio vremena, one imaju za nas emotivnu vrijednost. Podsjećaju nas na obitelj, okupljanje oko stola, mirise i okuse djetinjstva, toplinu doma… Stoga nimalo ne čudi činjenica da najviše vremena u opremanju uložimo upravo u ovaj dio doma. Ali, to je trud koji se itekako isplati jer je kuhinja pored svega navedenoga i visoko funkcionalno mjesto izloženo vlazi i toplini pa treba kvalitetne materijale i dobar raspored.

Za inspiraciju nudimo vam adaptaciju jedne prastare kuhinje koja se iz bezličnog prostora promentula u pravu modernu ljepoticu!


PRIJE

Najveća boljka ove kuhinja ustvari je starost i bljedunjavost zbog čega ostavlja slabašan dojam. Pored toga, nedostaje joj funkcionalnosti, te povezanosti svih elemenata. Pećnica i kuhalo nisu dio cjeline nego su samostalan element koji ne djeluje nimalo atraktivno.

Foto: Och-Ach_Concept

 


POSLIJE

Adaptacijom su se svi elementi, iako je kuhinja kombinacija L oblika i dvostruke linije povezalu u jednu cjelinu pa sve djeluje kompaktnije. Kuhalo je napokon ugradbeno te je u blizini sudopera. Kako je prostor mali ima svega 7 kvadrata, gornji elementi u dijelu gdje je L oblik su izostavljeni, kako prostor ne bi izgledao zagušeno.

Foto: Och-Ach_Concept

Preko puta ‘L zida’ nalazi se veliki ugradbeni ormar koji je savršeno iskoristio svaki centimentar. U njemu su, osim ugradbene paćnice i mikrovalne pećnice, sakriveni hladnjak i mini zamrzivač te niz ormarića i ladica, izvrsnih za pohranu namirnica, suđa i ostalih sitnica.

Prostor jedne i druge strane elementara povezuje drveni stol koji daje toplinu i šarm.

Foto: Och-Ach_Concept
Komentari