ELEGANCIJA I UDOBNOST NA PRVOM MJESTU: prijedlozi za proljetni makeover doma

Udobnost je, pored topline, ono što najviše nastojimo imati u svome životnom prostoru. I naravno, barem malo trendi elemenata da sve izgleda atraktivnije. Trenutno je najpoželjnija elegancija. Imamo divne prijedloge za sve ovo što vam treba – njima ćete osvježiti dom nakon zime!

 


Proljeće je idealno doba godine za promjene u domu – napokon počinje toplije vrijeme pa je i sve jednostavnije realizirati, a imate dovoljno vremena do jeseni i zime da se sve želje i planovi ostvare.

Bilo da je riječ o onim sitnim, malim promjenama poput boje zidova, dekoracija, tekstila (dekica ili zavjesa), nekog manjeg komada namještaja ili pak onih većih od uređenja čitave prostorije ili kompletnog doma – svaka promjena je dobrodošla. Ona je potrebna jer osvježava dom, ali i donosi bolje raspoloženje i energiju u prostor.

Foto: Meblo Trade

Ovako možete ostvariti i svoje želje za više udobnosti i topline, jer to svima najbitnije u prostoru u kojem žive. Bitno je učiniti dom atraktivnijim, a to se izvrsno postiže unošenjem trendova, barem u maloj mjeri.

U Meblo Tradeu pronašli smo komade kojima ćete to postići. Usput iskoristite i super popust kojeg imaju na Calligarisove proizvode. Sve o ovoj akciji vodećeg talijanskog brenda u svijetu namještaja i opreme za dom saznajte na dnu članka!

Foto: Meblo Trade

DODIR PRIRODE

Priroda je uvijek poželjna u interijerima, ali je sada, uz eleganciju, stavljena u fokus i jedan je od velikih trendova. Osim organskim oblicima, zelenom i zemljanim bojama, biljem i motivima prirode, možete je unijeti i prirodnim materijalima, prije svega drvenim površinama. U trendu su tamnije nijanse drveta, ali bit će vrlo privlačne i aktualne i one svijetle ako ih više volite ili vam se uklapaju u stil uređenja.

Foto: Meblo Trade

Ako niste pretjerani ljubitelj drvenih površina, a nekako vidite da vam ipak nedostaju u životnom prostoru, uvijek možete birati manje komade namještaja i detalje u kojima je na bilo koji način prisutna priroda.

Za dodatni dojam elegancije, razmislite o mramornim površinama – kako prirodnim, tako i onih s uzorkom. Novije tendencije u dizajnu donose komade namještaja kojima je vodoravna površina, odnosno jedan njihov dio u mramoru. Primjerice, komode, klub stolići, noćni ormarići, kuhinjske radne površine… dok je ostatak u nekom drugom materijalu.

Foto: Meblo Trade

UNESITE BOJE

Boje utječu uvelike na naše raspoloženje i svijet čine ljepšim i vedrijim mjestom. Isto vrijedi i za interijer, pa čak i kada je on inspiriran ili u potpunosti uređen u minimalističkom stilu. Poneki detalj u domu u nekoj pastelnoj ili intenzivnijoj boji itekako je poželjan.

Priličan broj takvih boja je u trendu, tako da ćete sigurno pronaći nijansu koja vam odgovara i koju ćete lako uklopiti u postojeći stil uređenja.

Foto: Meblo Trade

Od boja, vrlo su poželjne zemljane nijanse – bež, žute, smeđe i narančaste. Topla žuta će svakako oživjeti prostor i dati mu dozu energičnosti što je prava stilska injekcija za vaš uspavani dom. Imat ćete dojam kao da je uvijek sunčano! Isto tako djeluje i narančasta, a birati možete tamnije nijanse zagasito narančaste koje nisu tako intenzivne a imaju isto djelovanje.

Foto: Meblo Trade

NE ZAOBILAZITE PASTELNE NIJANSE

Pastelne nijanse ružičaste, žute, zelene, ljubičaste, sive… izvrsne su za interijere u kojima nedostaje elegancije i životnosti. Ako niste za dominaciju pastela u interijeru uvijek možete to učiniti tako da se ovi tonovi javljaju u akcentima ili da im tonovi budu vrlo svijetli i suptilni. Tako će biti prisutni u prostoru i donijeti profinjenost i vedrinu, ali će ostati u sferi decentnog.

Foto: Meblo Trade

Na primjeru ispod, u uređenju dnevnog boravka i spavaće sobe, možete vidjeti djelovanje pastelnih nijansi u prostoru koji je inspiriran minimalizmom, elegancijom i industrijskim stilom. Kožna garnitura i metalne police te rasvjetna tijela u dnevnom boravku donose suzdržanu i pomalo hladnu atmosferu, a svijetlo ljubičasta i plava to znatno ublažuju. A elegancija je uspješno zadržana!

Foto: Meblo Trade

Isto vrijedi i za spavaću sobu u kojoj vlada jednostavnost i gotovo asketska atmosfera. Spavaće sobe doista ne treba pretrpavati bojama, teksturama, uzorcima kao ni brojnim detaljima, ali ugoda i toplina uvijek trebaju postojati. Unesite neke pastelnu nijansu, topli materijal, zaobljene oblike i dobit ćete sve što trebate.

Jednostavan i sjajan recept, zar ne?

Foto: Meblo Trade

BOGATI MATERIJALI

Prva asocijacija na ugodu i eleganciju su meki, podatni materijali. To im je zajednička karakteristika. Pored baršuna, to svakako mogu biti i koža te tekstil naglašene teksture na tapeciranim komadima namještaja. Ali i detalja – primjerice, zavjese ili ukrasni jastuci od baršuna, brokata ili satena itekako će doprinijeti ugodi i eleganciji.

Ako imate u planu novu garnituru, fotelju ili tabure, razmislite svakako o nekom bogatom materijalu u intenzivnoj boji i zaobljenog dizajna te naglašenog volumena.

Foto: Meblo Trade

 

SJAJNE POVRŠINE

Površine i teksture iznimno su bitne u uređenju svakog interijera, a ponekad to zanemarimo. Sada je prilika da nadoknadite propušteno i u stvaranju atmosfere ugode i elegancije posvetite pažnju i tome.

Jer, biranjem određenih tekstura i površina odnosno završnih obrada na elementima postižete određeni stil i dojam.

Foto: Meblo Trade

Za ugodu i eleganciju predlažemo staklene površine, i to posebno tamno staklo jer donosi mekoću i toplinu. Nipošto ne zaboravite na mramor i sjajne metale poput mesinga te  mjedi.

Foto: Meblo Trade

PROLJETNA AKCIJA

Za savršen proljetni makeover ili malo opsežniju adaptaciju Meblo Trade donosi vam popust od 15% na kompletan Calligaris asortiman namještaja i asesoara (tepisi, rasvjeta, vaze i ostali asesoari). 


PROMO

Komentari