RASVJETA NA TERASI, BALKONU ILI VRTU: poigrajte se lampicama i stvorite neprocjenjiv ugođaj

Rasvjeta, naročito visilice i lampice svih veličina i oblika, veliki su adut svakog eksterijera, a dizajneri ih često nazivaju čarobnim dodatkom. Rasvjeta na balkonu, terasi ili u vrtu doista ima veliku moć i može prosječan prostor učiniti posebnim!

 


Uživati u večeri i piću ili čavrljati s obitelji i prijateljima na balkonu, terasi ili u vrtu osjećaj je bez premca. To su trenuci u kojima se možemo savršeno opustiti i koje zauvijek pohranimo u svome sjećanju.

Mnogi upravo zbog toga najviše i vole ljeto – jer su proveli nezaboravne trenutke u svome produženom boravku na otvorenom. Na takvim mjestima nastale su spontane i najbolje zabave, ali i predivni intimni i meditativni trenuci osame, mira i tišine.

Foto: Lights 4Fun

Tome uvelike doprinose i detalji poput rasvjete jer uvelike stvaraju toplu i ugodnu pa i pomalo bajkovitu atmosferu. Rasvjetna tijela u eksterijeru doista su poput prave čarolije i mogu svaki prostor izvući iz prosječnosti.

Noćni sati i nedostatak danjeg svjetla čine da se mane manje vide, a rasvjetna tijela još sve dodatno zakamufliraju.

Foto: Country Living Magazine

Stoga, ako još nemate adekvatnu rasvjetu na svome balkonu, vrtu ili terasi, vrijeme je da se čim prije pozabavite ovim funkcionalnim i estetskim elementom koji uvelike doprinosi stvaranju ugođaja.

Foto: Lights 4Fun

Pored osnovne rasvjete, što je obično plafonjera ili zidna lampa, razmislite o dodavanju pomoćne rasvjete – lanterni, lučica, lampica na užetu koje ćete povješati po zidu, ogradi, drveću i grmovima. U trendu su visilice, stoga ako vam prostor dopušta, umjesto plafonjera stavite njih – trgovine nude veliki izbor visilica od pletenine.

Svakako se odvažite na kombiniranje više komada visilica, pa ćete stvoriti klaster, kao iznad blagovaonskog stola. Visilice će biti atraktivne i tijekom dana.

Foto: Serena & Lily / Apartment Therapy

Ako imate drveće u vrtu, lampice možete obaviti oko stabala, što stvara predivan efekt, kao i lampice koje ćete povješati po krošnji stabla ili povezati stabla u vrtu. A želite li malo vedriju i dinamičniju atmosferu, nabavite lampice u boji.

Foto: Lights 4Fun

Želite li staviti suptilne akcente na neke dijelove eksterijera – travnjak, cvijeće, grmove…. razmislite o nabavci solarnih lampi koje ćete zabosti u teglu s biljem ili travnjak.

Foto: Lights 4Fun
Komentari