KUGLICA PO KUGLICA: najbolje ideje za dekoracije bez božićnog drvca

Zašto ne biste ovog Božića probali nešto drugačije? Toliko je lijepih dekoracija na raspolaganju da vam čak nije potrebna ni božićna jelka! Osim toga, možete biti ekološki osviješteni i ne kupovati drvca koja će završiti na otpadu, dok ukrase možete spremiti i bit će jednako atraktivni i sljedeće sezone.

 

 

Ako ste u potrazi za novim IN idejama, onda ste svakako na pravom mjestu. Osim što možete sudjelovati na našem nagradnom natječaju #InDizajnBlagdani (saznajte više na LINKU), možete ove sezone biti originalni – jer svaka ideja je dobra ideja kada se izrealizira!

Bezbroj je mogućnosti s ukrasnim kuglicama, bile one od plastike, stakla, stiropora ili nekog drugog materijala. Kuglice koje tvore oblik božićnog drvca trenutno su među najpopularnijim modelima na Pinterestu, tako da smo izabrali neke od najboljih ideja kako da na jednostavan način dobijete zanimljivu dekoraciju.

Mirjana Mikulec Interijeri / Foto: Rajna Raguž

Božićne kuglice mogu biti savršena božićna dekoracija i na blagdanskom stolu, a Mirjana Mikulec stilizirala je jedan zagrebački stan detaljima poput velikih crvenih kugli koje su našle svoju poziciju na svijećnjacima – umjesto svijeća.

Ako uložite malo više truda, možete dobiti božićno “drvce” kojega čine viseće kuglice. Možda je malo zahtjevnije za izvedbu i vjerojatno će vam trebati pomoć, ali vrlo su efektna u prostranim interijerima. Na vama je da samo odaberete boju i stil koji paše uz ostatak interijera. Ako vam je to ipak prezahtjevan zadatak, kuglice koje čine “božićno drvce” možete uokviriti i posložiti u okvir slike. Tako u isto vrijeme dobivate umjetničko djelo i originalnu božićnu dekoraciju – odlično zar ne? Osim toga, božićno drvce može tvoriti i stalak za prosecco poput sjajne ideje s Asosa.

Božićne dekoracije / Foto: Asos

 

Uz malo ljepila možete složiti konstrukciju od kuglica i tako napraviti stolnu dekoraciju, dok će se ljubiteljima praktičnih stvari svidjeti ideja za neke od svakodnevnih predmeta, poput ljestvi ili stalka za odjeću, pretvorimo u pravu blagdansku dekoraciju. Sličnu smo pronašli i u H&M Home.

 

Božićne kuglice / Foto: H&M Home

 

Više inspiracije za alternativno božićno drvce i druge ukrase potražite u našoj galeriji.

Izvor: Bored Panda /Trendir.com

Komentari