Transformirajte bojom stari namještaj i stvorit ćete komade koji će vaš dom učiniti posebnim

Imate stare komade s kojima ne znate što biste? Prije nego ih nekome poklonite ili odnesete na glomazni otpad dajte im novi život uz pomoć boje. A usput možda dobijete ideju za njihovu prenamjenu!

 


Bojanje staroga namještaja popularnije je nego ikada, a brojni DIY projekti pokazuju svu maštovitost koju nova boja, kao i dorade te dodaci mogu dati. Usto, ako starom komadu namještaja koji se našao u vašem domu ili ste ga našli na otpadu date novu ulogu, dobit ćete doista poseban komad namještaja i svoj dom podići na novu estetsku razinu.

Foto: Annie Sloan

Takvim recikliranjem starih komada ustvari i štedite na budžetu za uređenje doma, ali smanjuete i stvaranj otpada i doprinosite održivosti.

Foto: Future PLC/Oliver Gordon

Sve što je potrebno je malo mašte i nekoliko jednostavnih alata u vraćanje u život ili prenamjene staroga komada namještaja u novi. Pronašli smo nekoliko prijedloga kako uz pomoć papira za brušenje i boje za drvo možete učiniti prava mala čuda od starih komada. Možete im dodavati ručke, a ako ste talentirani, uz pomoć boje oslikavati obojani namještaj različitim motivima.

Foto: Annie Sloan

Neka naše ideje za ‘prerađeni’ namještaj budu inspiracija za vaš sljedeći DIY projekt!

Foto: Annie Sloan
Komentari