KOLUMNISTICA INGRID OTKRIVA: 5 top stvari u mom domu u koje se isplatilo uložiti

Iako ih ima daleko više, naša kolumnistica Ingrid Jančec (@ingrid_home_interior) donosi nam pet stvari u svojem domu na kojima je zahvalna što ih ima.

 


Dom je mjesto u kojem se osjećamo najsigurnije i najugodnije. Puno je stvari na kojima smo zahvalni, kojima smo zadovoljni i ne bi mijenjali. Upravo iz tog razloga trebalo mi je malo više vremena da napravim selekciju i izdvojim samo 5 stvari u svom domu koje bi preporučila.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

1. Pločice od poda do stropa

U obje kupaonice u kući odlučili smo pločice staviti na sve zidove, od poda do stropa. Iako je danas u trendu djelomično prekrivanje zidova pločicama smatram da to možda nije najsretnije rješenje u manjim kupaonicama, kakve nas većina ima. Parnim čistačem je zaista vrlo lako održavati pločice čistim i zadržati godinama isti izgled.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Postoji ogroman izbor pločica i vjerujem da si svatko može pronaći one po svom ukusu. Tada sam se ja odlučila na bijele sjajne u kombinaciji sa kamenim sivim također sjajnim u manjoj kupaonici i u većoj iste bijele no u kombinaciji s pločicama velikog formata u većoj kupaonici.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

2. ”Less is more”

Barcelona fotelja, ikona modernog pokreta, jedan je od najprepoznatljivijih predmeta stoljeća. Dizajner je Mies van der Rohe, ona predstavlja jednostavnu eleganciju i svoje “less is more” Mies van der Rohe pokazao je upravo ovom foteljom.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Godinama mi je bila želja imati takav komad namještaja doma. S obzirom da se radi o ikonskoj fotelji cijena originala vrlo je visoka. Odlučila sam se za repliku, ne kopiju. Razlika između replike i kopije je prilično velika, da ne velim ogromna.

Naime, replika je izrađena potpuno isto, od istih materijala i potpuno istih dimenzija i značajka kao original dok kopija je ustvari najčešće samo loš pokušaj repliciranja.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Naravno da je replika tako i skuplja od kopije (koju nikako ne preporučam) i kreće se oko 1000 € za Barcelona fotelju.

Što se tiče udobnosti, ponekad imam osjećaj da je rađena samo za mene ;). Šalu na stranu, no meni je vrlo udobna i visina sjedišta mi odgovara. Široka je toliko da sin i ja često sjedimo na njoj zajedno potpuno ugodno bez “tiskanja”.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

3. Built in zid u dnevnom boravku

Za ovaj projekat, koji smo napravili sami početkom prošle godine, usudim se reći da mi je najdraži od svih. Nisam htjela gubiti dubinu ormarićima s obzirom da se ne radi o prostranom boravku, a opet nisam ni htjela prazan zid.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Ideja police koja povezuje kutni dio s policama proširila je vizualno cijelu prostoriju i skriva sve one uređaje koje se trudimo sakriti.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Vjerujem da je svaki zid koji je rađen po mjeri i unaprijed isplaniran vrlo dobra odluka za svačiji boravak jer osim što izgleda dobro i potpuno po želji vlasnika, također iskorištava svaki cm zida.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

4. Pohrana ispod kreveta

Još jedna stvar bez koje ne mogu zamisliti naš dom su i ladice ispod kreveta. Bez obzira radi li se o podiznom sistemu ili bočnim ladicama pohrana ispod kreveta je saveznik u dobroj organizaciji doma i ustvari vodi bitku umjesto vas.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Stvari koje rijetko koristim našle su mjesto upravo u ovim ladicama. Samo jedan primjer su božićni ukrasi koji su posloženi u prozirnim kutijama i vrlo lako dostupni od kako imamo ove ladice.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

5. Kauč na presvlačenje

Vjerojatno jedna od najbitnijih stvari koje se koriste svakodnevno u domu je kauč/garnitura. Osim udobnosti i da dimenzijama odgovara prostoru, važna mi je i mogućnost presvlačenja.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Ne mogu dovoljno izraziti svoje zadovoljstvo time kada skinem sve navlake i čiste ih stavim natrag. Toliko sam zadovoljna općenito idejom presvlačenja da sam kupila još jednu navlaku, tamniju, tako da nekoliko puta kroz godinu mijenjam i boju navlake te tako osim čistoće, uvijek iznova dobijem i osjećaj novog kauča.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

 

Komentari