Lakše je uz dobre savjete: kako osmisliti funkcionalnu kuhinju u malom prostoru

Kako osmisliti funkcionalnu kuhinju u malom prostoru, apartmanu ili vikendici, pitanje je s kojim se susreću svi oni kojima je ova prostorija siromašna kvadratima, a to je dosta čest slučaj. No, pametnim planiranjem i korisnim i stručnim savjetima može se izvući maksimum. Upravo to ćemo vam pokazati na primjeru mobilnih kućica tvrtke Nord i savjetima njihovih djelatnika.

 

 

Funkcionalnost kuhinje na prvom je mjestu kada opremamo ovu prostoriju. Želimo da bude lijepa i atraktivna jer u njoj rado boravimo i nerijetko nam je baš ona najdraži kutak u domu. No, krenimo od praktičnosti i osnovne svrhe ovoga prostora, koju nije nimalo lako ostvariti u kuhinji male kvadrature… Male kuhinje čest su slučaj u malim stanovima, onima koji su pregrađivani kako bi se dobila prostorija više, apartmanima i kućama za odmor.

Smjestiti sve potrebne kuhinjske elemente i uređaje u mali prostor izazov je, kako dizajnerima interijera, tako i vlasnicima prostora. Osim u životnim prostorima, male funkcionalne kuhinje nužne su i u prostorima za odmor.

 

Foto: Nord Produkt

Tvrtka Nord u svojoj ponudi ima nekoliko modela kuhinja, a birati možete među brojnim dekorima i varijantama, kao i veličinama. Upravo male funkcionalne kuhinje, Nord je uklopio u svoje mobilne kućice.

Ono što je važno pri uređenju male kuhinje, kao što su ove, je njeno smještanje u prostor kako bi se on što bolje iskoristio. Naravno, ne smije se zanemariti odabir  visokokvalitetnog materijala koji će vašoj kuhinji osigurati dugotrajnost. Pored funkcionalnosti same kuhinje, valja paziti i na dizajn.

Na što još sve treba paziti, pogledajte u video prilogu!

Komentari