UMIRUJUĆA ZELENA U SPAVAĆOJ SOBI: super ideje u trendi nijansama

Zelena je izvrstan odabir za interijere, a naročito spavaće sobe jer djeluje umirujuće a istodobno i osvježavajuće. Pored tamne, šumsko zelene, vrlo su tražene i trendi svijetle i pastelne zelene nijanse.

 


Pri uređenju spavaćih soba trebali bi se voditi vlastitim ukusom jer je najvažnije da prostor bude ugodan onome tko u njemu boravi. Ipak, postoje određena ‘pravila’ za uređenje spavaćih soba kojih bi se bilo dobro držati, a jedno od njih odnosi se na boje.

Moderna spavaća soba trebala bi biti dizajnirana u toplim, svijetlim neutralnim bojama, a jedna od njih posebno se dobro uklapa u prostor za odmor.

Foto: Tielle

Znanstveno je dokazano da promatranje zelene boje odmara oči i umiruje naš um, a uzmemo li u obzir kako odlično izgleda, nije ni čudo da je upravo ona sve češći izbor ljudi pri uređenju njihovih spavaćih soba.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako ju uklopiti!

Foto: Dominic Blackmore

Savršena dekoracija za zidove

Zelena je boja sklada, prirode i obilja i mogla bi biti savršena boja za vaše zidove.

Odabirom duboke šumske zelene vaša spavaća soba će prodisati dok će ako se odlučite za elegantnu smaragdnu dobiti notu luksuza. Na raspolaganju vam je i predivna nijansa petroleja, a zidove možete obojiti sve ili pak samo jedan.

Foto: Decoist

Osnovni komadi namještaja u zelenoj

Na ovom primjeru najbolje možete vidjeti kako se zelena savršeno uklapa u prostor spavaće sobe čak i kada je u pitanju namještaj.

Važno je samo da birate neutralne, smirujuće ili pak tamne nijanse, nikako one kričave i napadne. Zeleni ormari koji prekrivaju gotovo cijelu površinu sobe prvi će doći do izražaja, pa ostatak namještaja poput noćnih ormarića, kreveta ili polica birajte, naravno, u drugim bojama.

Foto: Next Luxury

Poigravanje detaljima

Zelenom se možete i poigrati na način da ju provučete kroz detalje poput noćnih lampi, ormarića, posteljine ili jastučića. U svakom slučaju izgledat će dobro. Ako je tih detalja mnogo, a želite ih kombinirati sa zidom, vodite računa o tome da je nijansa na zidu nježna i neutralna kako sve na kraju ne bi izgledalo prenapadno.

Foto: Housezed

Oni koji nisu pobornici smirujućih tonova, ali isto tako u spavaćoj sobi ne žele kričave i napadne nijanse, odličan izbor može biti mint odnosno kadulja zelena. Lako se kombinira s drugim bojama, a uklopit će se u svaki stil uređenja.

Foto: Dulux

Zelena je poznata i po tome što se dobro slaže s drugim bojama i nijansama. U unutrašnjosti spavaće sobe, ona može učiniti čuda uravnotežujući ili zasjenjujući dopadljive kombinacije i neutralne tonove.

Foto: Simon Whitmore

 

 

Komentari