PRIJE I POSLIJE: preuređenje kupaonice inspirirano hotelskim apartmanom

Na adaptaciju kupaonice rijetko se odlučujemo jer je to veliki posao koji usto iziskuje i velike izdatke. No, kada jednom krenemo u projekt, želimo da je rezultat savršen, baš kao i u ovom slučaju. Pogledajte u nastavku transformaciju stare kupaonice!

 


Kada su novi vlasnici uselili u staru kuću, prva stvar koju su željeli obnoviti bila je kupaonica, no ipak je sve krenulo od dnevne zone, preselilo se u spavaću sobu i tek onda na red je došla kupaonica!

Stara kupaonica bila je funkcionalna, tako da je ipak služila svrsi. Vlasnicima je smetala stilska neusklađenost koja se prije svega odnosila na boje, dotrajale sanitarije i dojam pohabanosti.

Foto: Future PLC

Kupaonica je u posljednjih 30 godina imala povremene manje makeovere u kojima se malo pazilo na estetiku, pa je taj miks svega i svačega rezultirao neskladom. Stvar su vlasnici popravili bojanjem zidova i sitnim detaljima poput zavjesa i tepiha, no ono što su doista željeli bila je potpuno nova kupaonica koja će imati više stila, ali i svjetla.

Glavna inspiracija u uređenju bila je jedna kupaonica u hotelskom apartmanu u kojem su odsjeli kada su bili na putovanju u Italiji, na obali pored gradića Amalfija. Kupaonica je bila nova i atraktivna, prepuna svjetlosti i lijepih detalja, a istodobno je odisala starinskim šarmom.

Foto: Future PLC

Vlasnicima se najviše svidjela ideja starinskog samostojećeg umivaonika, te starinskih slavina i glave tuša kao i šarenih vintage pločica na kojima je prevladavala plava boja. Htjeli su da ova boja bude noseća i u njihovoj kupaonici i da ih podsjeća na svježinu i lakoću talijanskog nebeskog plavetnila i mora.

To su bila glavna usmjerenja za kupaonicu. Nakon izmjene instalacija, stavljene su nove podne i zidne obloge, kombinacija keramičkih pločica patchwork uzorka i svijetlo sive koja podsjeća na beton.

Foto: Future PLC

Kako bi se ostvario vintage štih, iako bi im ideja tuš kabine bila praktičnija, vlasnici su ipak odlučili nabaviti samostojeću kadu te umivaonik s metalnim postoljem. Unutar zida iznad kade nalazi se polica za odlaganje higijenskih i kozmetičkih potrepština.

Foto: Future PLC

 

Foto: Future PLC

 


Izvor: Ideal Home

Komentari