NOVA SPAVAĆA SOBA ZA MARIJA I SUPRUGU: prostorija se napokon riješila namještaja starog 40 godina

InDizajn je preuredio roditeljsku spavaću sobu koja je vapila za preuređenjem. Tako su iznenadili Marija svoga dugodišnjeg suradnika i njegovu suprugu koji napokon imaju lijep i udoban krevet.

 


Spavaće sobe su u pravilu najzapostavljenije prostorije u stanu. Naročito ako vlasnici imaju i djecu pa su prioritet njihove sobe u kojima spavaju, igraju se, uče i pišu zadaće. Takav slučaj je i kod Marija, dugogodišnjeg suradnika studija Mirjane Mikulec. Mario se seli u novi dom te se prijavio kako bi mu InDizajn tim pomogao u uređenju jedne prostorije u domu odnosno spavaće sobe. U novom stanu već postoji namještaj u spavaćoj sobi, ali je on doista star i ne izgleda nimalo lijepo.

“Prijavio sam se kako bi nam Mirjana uredila sobu. Uvijek su nam prioritet djeca, a sada sam odlučio iznenaditi svoju suprugu budući da je namještaj u sobi bio stariji od mene. Napokon smo je obnovili”, otkriva Mario.

Prije nego što je posjetila Marijev novi dom, Mirjana je definirala izgled nove sobe. Budući da soba ima samo 10 kvadrata, osim kreveta, noćnih ormarića i detalja, nije bio potreban nikakav drugi namještaj. Prvi korak je bio izbor kreveta, koji je Mirjana pronašla u Perfecta Dreamsu, a nakon toga je izabrala i sve ostalo.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

Potrebna je bila i sanacija zidova, a budući da je Mario soboslikar, upravo nam je on pomogao u njihovoj obnovi. Svi zidovi su bili osvježeni bijelom bojom, a dva zida su djelomično pobojana u bež boju. Prije toga je sve bilo potrebno pogletati. Nakon nove boje na zidovima stare utičnice su zamijenjene novima koje su se lijepo uklopile s novom bojom zidova.

A zatim je stigao namještaj. Osim udobnosti i prostora za skladištenje, jedna od najvećih prednosti ovog kreveta je njegova nježnozelena boja koja će djelovati umirujuće i opuštajuće. Nova soba je pored kreveta dobila tepih, noćne ormariće, zavjese i dekoracije.

“Obožavam ovakve makeovere kada je razlika stvarno nevjerojatna. Ušli smo u sobu u kojoj je namještaj star više od 40 godina, a sada je potpuno drugi dojam. Novi, suvremeni krevet u dominantnoj boji ukrašen zakovicama, bio je nit vodilja ovog uređenja. S obzirom na boju, ostatak smo birali u neutralnim tonovima. U istoj paleti boja nastavili smo i s manjim komadima namještaja, pa smo birali dva stolića različite veličine kako bismo naglasili dinamiku u prostoru”, zaključuje dizajnerica.

 

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

U video prilogu pogledajte kako te teklo preuređenje te kako je Mario reagirao na novi izgled sobe!

 

Komentari