Mala spavaća soba koja se nije odrekla raskošnog kreveta: pogledajte proces uređenja od početka do kraja

Tim Mirjane Mikulec osmislio je i opremio spavaću sobu u zagasitim bojama. Tražite li način kako unijeti sve potrebne elemente, ali i boje i raskošan krevet te prostor istovremeno učiniti smirenom i opuštajućom točkom svog doma, pogledajte proces uređenja od početka od kraja!

 


Suvremeni interijeri za spavaće sobe, bile one glavne, roditeljske ili pak dječje, ostavljaju vrlo malo kvadrata. Tako se dobije više mjesta u dnevnom dijelu interijera, u kojem se više boravi. Stoga je ponekad pravo umijeće osmisliti prostor spavaće sobe u kojoj bi se nalazili svi potrebni elementi – osim onih osnovnih poput kreveta. I to većeg kreveta!

Na primjeru novijeg projekta, kojeg je vodila arhitektica Romana Musić iz studija Mirjane Mikulec pokazat ćemo vam kako korak po korak možete urediti takvu malu spavaću sobu u kojoj ima mjesta i za dodatne sadržaje, a da ona ipak ima zavidnu dozu stila te ugodne i opuštajuće atmosfere kao u hotelskoj sobi. I da pritom ne djeluje kao mjesto isključivo za spavanje i odlaganje garderobe.

 

Spavaća soba u dvosobnom stanu zauzima kvadraturu od 10 četvornih metara. U uređenju se nastojalo ispuniti glavne zahtjeve klijenata koji su se odnosili na suvremen izgled, zagasite tonove i veći krevet koji će dominirati prostorom te usto davati dozu elegancije i raskoši. Na prvu se može činiti da je nemoguće imati takav odabir boja i takav krevet u malom prostoru jer bi on mogao izgledati mračno i još manji nego što jest. No, pogledajte kako se to može izbjeći.


RASPORED I MOODBOARD

Za početak, sve je krenulo od izmjere prostora i razgovora s vlasnikom.

Zatim je napravljen prijedlog rasporeda i inspiracijski moodboard. U rasporedu je bilo bitno pronaći prije svega mjesta za ormar i krevet dimenzija 200×180 cm, a predložen je ležaj Virgo. Riječ je krevetu domaće proizvodnje, iz ponude tvrtke Modul koja se nalazi u Dardi pored Osijeka i poznata je i izvan granica Hrvatske po kvalitetnom tapeciranom namještaju.

Budući da je stan u novogradnji, prema želji vlasnika, postojeća baza poput podnih obloga od parketa nije mijenjana kao ni pozicije unutarnjih ni vanjskih otvora.

 


IDEJNO RJEŠENJE

Nakon rasporeda unutar kojega se našlo mjesta za sve potrebne elemente i izrade moodboarda kao polazne inspirativne točke, krenulo se na izradu idejnog rješenja.

Prijedlog uređenja, kako još zovemo idejno rješenje korak je dalje koji dolazi nakon odobrenja klijenta za raspored i odabir namještaja. Prijedlog uređenja u 3D-u omogućava vlasnicima da što plastičnije dožive kako će izgledati prostor kojeg žele urediti.

S obzirom na veličinu i položaj sobe, predloženo je da garderobni ormar bude smješten na sam ulaz i da bude rađen po mjeri, a krevet na najduži zid tako da se vrata sobe mogu nesmetano otvarati. Na taj način dobio se prolaz prema lođi, koja je na kraju sobe, bez prepreka. Preko puta kreveta je TV s flat ekranom koji omogućava nesmetan prolaz.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Kako se vlasnici nisu odlučili za krevet Virgo, predloženo je nekoliko novih ideja iz Modulovog bogatog asortimana, a odluka je pala na Ares, također tapecirani model kreveta dimenzija 200×180 cm i to u petrolej plavoj nijansi koja istovremeno osvježava i umiruje. Usto, odgovor je na želje klijenata za zagasitim bojama i elegancijom. Tapecirani kreveti više nego bilo koji drugi modeli nude mekoću, toplinu, ugodu i eleganciju.

S jedne bočne strane kreveta predložen je stolić sa stolnom lampom, a s druge stol za šminkanje po mjeri koji ujedno ima i ulogu noćnog ormarića. Kako bi stao stolić za šminkanje a da pritom ne zaguši prostor, predložen je konzolni model, koji je pričvršćen za zid, pa ostavlja mjesta za tabure koji se može skloniti kad se na njemu ne sjedi. Tako se oslobađa dragocjeni prostor, baš kao i prijedlogom zidne dekoracije poput tapeta koja podiže prostor i stvara željeni dojam a ne zauzima prostor.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

FINAL

Kada su klijenti prihvatili idejno rješenje, krenulo se na izvedbu i stvaranje konačnog izgleda spavaće sobe od svega 10 kvadrata. Prvi dojmovi su: kompaktna i ugodna soba koja ima sve potrebno: i funkcionalnost i stil. Iako širine 180 cm, veliki tapecirani krevet ostavio je dovoljno mjesta za prolaz.

Osim što je fronta s ogledalom vrlo praktična, garderobni ormar smješten nasuprot prozora reflektira dnevno svijetlo.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Ovakvim konceptom namještaja i odabirom bijele za ormar kao i konzolnog stolića za šminkanje i žičane visilice postiglo se da željene zagasite boje dođu do izražaja i da krevet u predivnoj petrolej nijansi bude zvijezda ove prostorije. Tako je ispunjen i zahtjev vlasnika da soba podsjeća na hotelsku jer je u takvim prostorima udoban, raskošan i elegantan krevet, koji sugerira dobar odmor i san u središtu cijele priče.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

BONUS: Pogledajte u video prilogu kako je korak po korak teklo namještanje.

 


PROMO

Komentari