SPAVAĆA SOBA OD 10 m2: minimalizam i elegancija uz decentne detalje i omiljene štukature

Mlada klijentica uselila je u svoj prvi dom. Jedna od prostorija koja se opremala je i spavaća soba za čije je uređenje navela nekoliko zahtjeva. Željela je neutralne nijanse, štukature na zidu i da se svih 10 kvadrata maksimalno iskoristi.

 


Tlocrt je jasno definirao pozicije namještaja. Klijentici je bio iznimno važan skladišni prostor pa je ormar montiran po cijeloj dužini zida, desno od ulaza, a krevet na sredinu. Odabran je box spring veličine 160×200 koji ima prostor za odlaganje. Tako je ostalo dovoljno prostora za kretanje oko kreveta.

Dio madraca pokraj uzglavlja kreveta može se podignuti pa će klijentica moći odmarati i čitati u slobodno vrijeme. Predložena je neutralna bež nijansa za krevet koja se povezala s bojom zidova, a kao kontrast korištena je crna na detaljima.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/ FOTO: SAŠA LISJAK

Bilo je potrebno odabrati sitnije komade namještaja poput noćnih ormarića, tepiha, rasvjete i kojeg detalja. Kada je unesen krevet odluka je pala na pomoćne stoliće bez prostora za pohranu kako bi prostor djelovao prozračnije.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/ FOTO: SAŠA LISJAK

Decentne štukature postavljene su na zid iza kreveta, a sve je bojano u jednu umirujuću dust nijansu. Rezultat je ugodna te istodobno moderna i funkcionalna soba.


Komentari