Opušteno, prozračno i umirujuće: uredili smo spavaću sobu za mladi par

Projekt uređenja kuće za mladu obitelj uključivao je i osmišljavanje glavne spavaće sobe. Budući da su podovi u sasvim dobrom stanju, vlasnici su ih odlučili zadržati pa je i uređenje spavaonice usklađeno s pomalo zahtjevnom tamno smeđom nijansom ove obloge

 

 

Mladi par nedavno je kupio novi kuću koju sada žele opremiti po svom ukusu i prilagoditi svojim potrebama i načinu života. Zidove ne žele rušiti, a svakako žele i zadržati podnu oblogu. Tim studija Mirjane Mikulec, koji potpisuje uređenje, imao je ove odrednice, uz dodatak ugradbenog ormara sa staklenim frontama, u vidu te osmislio novo ruho spavaće sobe po mjeri vlasnika.

Budući da je podna obloga pomalo zahtjevne tamno smeđe nijanse, i uređenje je moralo biti usklađeno. Inspiracija je bila suvremeni stil s elementima skandinavskih interijera, što se pokazalo kao pun pogodak. Odabrane su blage i nenametljive nijanse sive i plave, koje daju prostoru ugodu, profinjenosti i smirenost.

 

Mirjana Mikulec interijeri/Foto: Darko Mihalić

 

Tapete i gipsani zid s ugrađenim led lampicama na akcentnom zidu, kao i udoban tapecirani krevet s uzglavljem dali su prostoriji dodatnu dozu stila i posebnosti te je razigrale, a istovremeno zadržale dašak nježnosti i prozračnosti. Tapetom i dodavanjem nove podloge pobojane u sivu krevet se još više ističe, što je i bio jedan od ciljeva uređenja.

“Spavaća soba u sivim i plavim tonovima je vrlo popularan odabir jer nam omogućava da se poigramo raznim stilovima i istovremeni stvorimo udoban prostor s opuštajućom atmosferom”, zaključuje dizajnerica Mirjana Mikulec.

Pogledajte u video prilogu korak po korak kako je nastajala spavaonica za mladi bračni par!

 

Mirjana Mikulec interijeri/Foto: Darko Mihalić

 

Komentari