CARSTVO DOSTOJNO JEDNE MALE PRINCEZE: uređenje sobe od 11 kvadrata za djevojčicu

Spremate se na opremanje sobe svoje princeze i htjeli biste nešto originalniji dizajn namještaja? Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec namještajem po mjeri realizirao jednu takvu sobu!

 

 

 

U stanu od 130 kvadrata, najnovijem projektu studija Mirjana Mikulec interijeri, spavaća soba kćeri vlasnika zauzima 11 kvadrata. Sav namještaj rađen je po mjeri u Elgradu, a prema nacrtima dizajnera. U kreiranju prostora trebalo je voditi računa o nekoliko bitnih stavki.

“Kada se radi o uređenju dječje sobe treba biti posebno oprezan. Ona treba svojim sadržajima odnosno funkcijama biti prilagođena trenutnoj dobi djeteta, ali i imati mogućnost izmjena kako bi mogla pratiti odrastanje djeteta. Da bi stvorili dječje carstvo dostojno princeze odlučili smo se za namještaj po mjeri koji je omogući i da se poigramo ne samo bojom, već i oblikom”, kaže dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

Kako bi se maksimalno iskoristio prostor, ormari i krevet smješteni su uz jedan zid dok je nasuprot njih radni kutak. Najveću pažnju svakako privlači most iznad kreveta, koji je u obliku krovića, dok je pozadina tapecirana u ružičasti baršun.

“Iako se radi o dječjoj sobi, pri uređenju smo se držali jednostavnih linija i nježnih boja, a kako prostor ne bi bio preozbiljan i kako bismo naglasili zanimljivi ormar, uzglavlje smo prilagodili obliku. Detalji poput tepiha, taburea i rasvjete zaokružili su cjelinu, a zidne štukature u  sobu za djevojčicu unijele su poseban šarm“, ističe Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

Od kojega je materijala rađena prostorija te kako izgleda ostatak ove preslatke sobe, pogledajte u video prilogu!

Komentari