3 TRENDA U KUPAONICAMA: savjeti i inspiracija koji će vam dobro doći ako se spremate na (pre)uređenje

Trendovi u prostoriji s najmanje kvadrata u domu mijenjaju se iz godine u godinu. U suradnji s tvrtkom Petrokov donosimo inspiraciju za tri aktualna trenda u uređenju kupaonica bez obzira na njihovu veličinu.

Iako su najčešće prostorije s najmanje kvadrata u stanu, to ne znači da su i manje bitne. Dapače, uređenju kupaonica bi se trebalo pristupiti s posebnom pažnjom s obzirom na to da se radi o prostoriji u kojoj započinjemo i završavamo svaki dan. Uređenje kupaonice može se nadovezati na ostatak stana, ali može biti i potpuno poseban interijer. Ono što je u osmišljavanju prostora bitno jest maksimalno ga iskoristiti te biti informiran o trendovima koji vladaju u svijetu kupaonica. Mi vam donosimo tri vruća trenda!


PRIRODNI MATERIJALI

Za one koji nisu ljubitelji hladnih interijera, drvo u kupaonici je odličan izbor. Osim tikovine kao podne obloge, sličan efekt dobiva se keramikom koja imitira izgled drveta. Ako ipak niste skloni takvoj vrsti keramike, kupaonski elementi izrađeni od dekora drveta ili primjerice ljestve unijet će dašak prirode u prostor, a vašu kupaonicu učiniti pravom spa oazom.

Prirodni štih unijet ćete i zelenilom i općenito zelenom bojom, prirodnim tekstilom (ručnici, tepisi) kao i crnim i zemljanim tonovima sanitarija. Trenutno su  naime u modi umivaonici, školjke i slavine u boji.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

ZLATNI DETALJI

Još jedan veliki trend koji se uvukao i u kupaonice je zlato. Velik izbor sanitarija i keramike omogućuje razne kombinacije koje će vaš kuponski prostor učiniti posebnim.

Za one hrabre, zlatne pločice fantastičan su izbor koji će kupanicu učiniti oazom luksuza, dok će za one koji vole suptilnije prostore zlatni elementi  poput umivaonika unijeti dašak elegancije. Naravno, nećete pogriješiti ni ako se odlučite za zlatne detalje kao što su slavine ili primjerice držači za ručnike.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: SANJA JAGATIĆ

TAMNE BOJE

Tamne boje polako, ali sigurno preuzimaju dominaciju u svim prostorijama pa tako i u kupaonicama. Tamnije nijanse u kupaonske prostore moguće je unijeti na dva načina: tamnim zidovima, tj. kermikom ili tamnim elementima poput sanitarija ili slavina.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Svaki od ova tri trenda može se međusobno nadopunjavati, pa je uređenje kupaonice sjajan način da izrazite svoju kreativnost. Kombinacija tamnih elemenata i zlata jednako dobro će izgledati kao zlatni detalji u kupaonici kojom dominira drvo, a za one odvažne, sjajan izbor će biti kombinacija drvenih i tamnih elemenata.

Želite li saznati još više informacija vezano uz trendove u kupaonicama kao i inspirirati se našim prijedlozima, pogledajte video prilog!

Komentari