TERRAZZO I ZLATO: najveći trendovi ovogodišnjeg sajma InDizajn

Evo koji su trendovi vladali četverodnevnim sajmom u zagrebačkoj Areni pod palicom dizajnerice interijera Mirjane Mikulec.

Nova doza trendova, ideja, inspiracije i inovacije je sada već iza nas, a više od 16 tisuća posjetitelja sajma moglo je vidjeti i saznati sve o uređenju svog doma na jednom mjestu i uvjeriti se u bogatstvo i raznolikost ponude domaćih i inozemnih tvrtki. Među desetcima izlagača koji su se ove godine predstavili sa svojim najnovijim linijama proizvoda i inovativnim rješenjima bilo je lako uočiti određene trendove koji će, čini se, vladati našim prostorima u narednoj sezoni.

Foto: Darko Mihalić

Tako je na prvom mjestu sad već mnogima omiljeni dekor terrazza. Nekad popularan i jeftin izbor mnogih sada je zaživio na različitim površinama pa tako krasi sve, od teglica za biljke i druge dekorativne dodatke pa sve do keramičkih pločica. Ovaj je trend “isplivao” nakon višegodišnje velike popularnosti mramora koji je postao gotovo neizbježan u svakom interijeru, no onima koji ipak nisu fanovi šara ovog skupocjenog kamena više će ležati znatno manje luksuzan i ležerniji dojam koji ostavlja terrazzo.

Foto: Darko Mihalić

Drugi veliki trend svakako je zlato. Ovaj vječni plemeniti metal, odnosno njegove imitacije, sada krase baš sve. Posebno je popularan izbor za dekorativne dodatke, pa čak i manje komade namještaja kojima u trenu daje dojam luksuza, a posebno dolazi do izražaja uz tamne i zagasite boje u interijerima koje polako, ali sigurno zamjenjuju svijetle i sad već pomalo dosadne interijere.

Foto: Darko Mihalić

Veliku popularnost uživa i baršun koji, vidjeli smo, odlično nadopunjuje gore spomenute trendove terrazza, još uvijek aktualnog mramora, ali i zlatne akcente. Ovaj luksuzni materijal vrlo je popularan izbor za tapecirani namještaj, stoga ne čudi da je doslovno prekrio sofe, fotelje i stolice, a posebno atraktivno izgleda na velikim i po mjeri rađenim uzglavljima kreveta.

Foto: Darko Mihalić

Pred nama je, sudeći po ovim trendovima, itekako zanimljiv period, a mi ih jedva čekamo isprobati.

Komentari