NEPONOVLJIVI ŠARM TERRAZZA: pogledajte kako ovaj uzorak funkcionira u kupaonicama

Terrazzo kod nas uvijek ima vjerne poklonike, a sada se njihov krug opasno širi. Ovaj uzorak postao je vrući trend u uređenju svih prostorija doma. Kako izgleda u kupaonicama, pogledajte u nastavku!

 


Terrazzo je trenutno najpopularniji uzorak u interijerima – posljednjih par sezona doživio je svoj veliki povratak. Prije smo ga vezali uz podne obloge, ali danas je on sveprisutan kao uzorak. Možemo ga vidjeti u svim prostorijama doma i na svim površinama i materijalima – od keramike, preko radne kuhinjske plohe, sanitarija, tapeta, zavjesa, vaza, poslužavnika, klub stolića…

Foto: Deluxe Bathrooms

Podne i zidne obloge u kupaonici

No, i dalje je ipak najprisutniji kao podna i zidna obloga u kupaonicama. Oni odvažniji odlučuju se i za umivaonike s ovim uzorkom. Tajna privlačnosti terrazza je u njegovoj nezahtijevnosti jer se mrlje ne primijete tako da ga je lako održavati.

Foto: DKart Design Studio

Pored toga, šareni uzorak unosi vedrinu i dinamiku u prostor te ga, s obzirom na odabir boja i dizajn, možete lako ukomponirati u različite stilove.

Foto: West One Bathrooms

Mala povijest terrazza

Terrazzo su inače tradicionalni podovi od mozaika, čija tehnologija izrade vuče korijene u daleku prošlost. Prve uzorke terrazza nalazimo već u staroj Grčkoj, odakle su došli do starih Rimljana, a potom se proširili na područje sjeverne Italije, u Veneciju. Prvi nalazi venecijanskih terrazza potječu s početka 12. stoljeća – bili su mješavina mrvljene terakote i vapna. Kasnije se kao ‘punjenje’ počeo koristiti mramor, staklo i drugi materijali.

Foto: Ca Pietra

Terrazzo – idealna završna obrada

Danas je terrazzo uglavnom uzorak, ali tehnologija obrade je toliko dobra da na podovima ili zidovima izgleda kao pravi. Dizajneri ga jako vole i smatraju idealnim rješenjem za završnu obradu javnih i privatnih interijera. Stoga, u kreiranju svoje kupaonice svakako razmislite o ovom uzorku – nećete se razočarati.

Foto: Anna Hakobyan

Prikupili smo za vas inspirativne primjere terrazza u dizajnu kupaonice. Inspirirajte se!

Komentari