U skladu s trendovima: najnovije inspiracije za makeover doma

Jesen je, kao i svako godišnje doba, sjajna prilika za promjene u životnom prostoru i usklađivanje interijera s trendovima. Bilo da je riječ o sitnicama poput novih biljki, taburea ili pak komadima namještaja, novine su uvijek dobrodošle….

 

Svako novo godišnje doba zahtjeva promjene unutar životnog prostora – one su jednostavno nužne ako želite osvježiti svoj dom. Te promjene doista mogu biti minimalne – od novog ukrasnog detalja, mini zidne police, pomoćnog klub stolića, posteljine ili dekice na kutnoj garnituri, pa sve novih komada namještaja, fronti na kuhinjskim ormarićima, tapeta na zidovima.

Promjene su izvrsna prilika da unesemo trendove u dom – stara postava namještaja, detalja i odabira boja nakon nekog vremena ipak dosadi. Nudimo vam zato nekoliko prijedloga kako to možete učiniti… Pronašli smo ih za vas na InDizajn sajmu – Festivalu modernog doma, koji se do nedjelje navečer, 16. rujna održava u zagrebačkoj dvorani Arena.

 

KARE Design/Foto: Darko Mihalić

 

Et cetera/ Foto: Darko Mihalić

 

NOVE HIT BOJE

Tamnozelena, odnosno šumska zelena kako se još zna nazivati te tamnoplava boje su koje je poželjno imati u interijeru jer su najavljene kao one koje će vladati u 2019-oj. Naročito su poželjne na sjedećim garniturama, foteljama, klupicama, stolicama i tabureima u obliku baršuna ili njegovim vjernim imitacijama. Nakon sjedalica, zelena i tamnoplava česta su varijanta nadzavjesa od debelog i gustog tekstila.

 

 

Profimont/Foto: Darko Mihalić

SJAJNE PLOHE

Površine koje sjaje dobar su način kako uskladiti svoj dom s trendovima i dati mu malo svježine i glamura. Učinite to već ovu jesen, ne čekajte proljeće! Premazi zlatne, bakra, mjedi, suhog zlata i srebra na frontama ormara (možete to učiniti sjajnom samoljepivom folijom), ukrasni detalji, okviri za slike i fotografije pravi su hit u dizajnu doma, a usto će svojim nijansama dati toplinu i asocirati na jesen.

 

 

Lesnina/Foto: Darko Mihalić

 

Modul Contract/Foto: Darko Mihalić

MANJI KOMADI NAMJEŠTAJA

Nadopuna prostora konzolnim radnim stolovima, komodama, policama ili novim radnim stolcem, koji su posve u drugom stilu od ostatka prostorije su poželjni. Također, noviji trendovi donijeli su stolce tapecirane tekstilom ili kožom, koji su dobar i praktičan detalj za hodnik ili spavaću sobu. Odaberite boju ili oblik koji će isticati, tako da to bude jaki akcent u prostoru. Želite li da boja prati aktualno doba, birajte nijanse tople žute, limeta zelene, oker smeđe, smeđe, zelene ili tamnoplave.

 

Et Cetera/Foto: Darko Mihalić

 

KARE Design/Foto: Darko Mihalić

 

SIVE NIKAD DOSTA

Siva se očito ne da, jer je ovogodišnji InDizajn sajam opet donio razne nijanse ove boje. I ti uglavnom na sjedaćem asortimanu namještaja. Sofe, kutne garniture i fotelje najzastupljenije su u sivoj varijanti jer s njima ne možete pogriješiti. Također, siva je idealna za odabir zavjesa – naročito dvije varijante sive na zavjesama i nadzavjesama.

 

Lesnina/Foto:MMI

 

Out Of Box/Foto: Darko Mihalić
KARE Design/Foto: Darko Mihalić

STATEMENT KOMADI

Želite li doista promjenu koja će biti uočljiva, dizajnerskim komadima koji se ističu svojom bojom i oblicima ćete to, pored boje na zidovima, najbolje postići.

 

Komentari