OVO JE NOVI TREND: gornji i donji ormarići u kombinaciji dvije boje

Kuhinja s elementima u dvije boje postala je pravi trend i možemo je vidjeti u projektima različitih stilova. Također, i odabir boja je doista bogat. Uvjerite se na našim primjerima!

 


Kuhinja je mjesto u kojem provodimo puno vremena i stoga u njoj sve treba biti uređeno funkcionalno, ergonomski, ali i lijepo. Iako svi traže bezvremenski touch u ovoj prostoriji, novine i promjene, makar i male, u njezinu dizajnu su uvijek dobrodošle. Kako bi prostor učinili dinamičnijim i dali mu vizualnu atratktivnost, dizajneri su počeli osmišljavati kuhinje s gornjim i donjim elementima u različitim bojama.

Za razliku od posve bijele ili pak sive kuhinje, dvobojni kuhinjski elementi omogućuju vam da budete kreativniji s kombinacijama boja, a istovremeno vas sprječavaju da miješate previše boja.

Foto: Julija Veselova Design

Dok su donji u  tamnijim, gornji ormarići obično dolaze u svjetlijim nijansama jer donose prozračnost prostoru i rasterećuju ga, što je posebno dobro za male prostore. Ovo je također i suptilan način da dodate atraktivnost svojoj kuhinji, a da ne pretjerujete.

Najčešći odabir za svijetliju nijansu je bijela, iako u obzir dolaze i sve druge boje.

U to se možete uvjeriti na nizu naših primjera i usput primijetiti kako ne moraju svi gornji elementi biti u svjetlijoj boji, nego samo jedan njihov dio.

Foto: Buro Studio

Tamna boja na gornjim elementima i svijetla na donjim također je dobro i efektno rješenje, pogotovo ako imate veliku kuhinju. Tamna boja na gornjim ormarićima učinit će da strop djeluje kraći, dok će svijetla boja na donjim ormarićima učiniti prostor otvorenijim.

Foto: Aleksandra Helminskaja-Leontieva Design

Foto: Puustleli Kitchens

Bliske nijanse su također dobar odabir jer dobro funkcioniraju zajedno. Primjerice, svijetlo plava i tamno plava ili pak svijetlo siva i tamno siva. A onima koji traže malo više uzbuđenja u svojoj kuhinji, savjetujemo da se igraju kontrastnim kombinacijama, i to ne samo crno-bijelom!

Foto: Julija Panfilova Design

Drugi prijedog za unošenje više svježine jest da kuhinjski otok bude u drugoj boji, dok ćete zadržati ujednačenu boju na svim elementima.

Foto: Kaboodle Kitchen

Dvobojni kuhinjski elementi izvrsno se snalaze u raznim stilovima. Trenutno je vrlo popularna klasika, kao i vintage s frontama koje imaju uklade. No, možete lako osmisliti dvobojnu kuhinju inspiriranu industrijskim stilom ili minimalizmom.

Kuhinja ravnih, proćišćenih linija koja ima dio gornjih elemenata uvučenih u svojevrsnu nišu te k tome u drugoj boji je pravi hit.

Foto: Nikita Zub

 

 

Komentari