JOŠ NIJE KASNO: uredite svoj balkon u trendi boho stilu. Imamo super ideje i savjete!


Ako još niste, još uvijek možete unijeti ljepotu na svoje balkone i terase i uživati u njima tijekom jeseni. Evo nekoliko savjeta i ideja koje će vam pomoći da svoj mali produženi dnevni boravak uredite u modernom boho stilu i stvorite pravu oazu za opuštanje!

 


Boho stil ima svoje vjerne poklonike desecima godina i ustvari nikada nije izgubio svoju popularnost. A sada je jedan od vrućih trendova u uređenju interijera, ali i eksterijera. Naročito su popularni balkoni i terase u ovom stilu.

Ako biste željeli opremiti, doraditi ili nešto promijeniti u svom eksterijeru, onda još nije kasno jer na balkonima i terasama možete uživati cijelu jesen. Naročito ako ste u sunčanijim predjelima s blažom klimom! Nudimo vam nekoliko ideja i savjeta.

FOTO: ELLE DECORATION RUSSIA

No, prije toga evo elemenata po kojima je karakterističan boho stil, imajte ovo na umu: interijer u boho stilu trebao bi biti prozračan, prirodan i odavati dojam opuštenosti i spontanosti te ugode i topline.

To bi trebao biti vaš osobni kutak, gdje biste željeli sjediti s knjigom u ruci, izrađivati nešto s rukama ili se samo opustiti sami ili u društvu, ne radeći ništa.

FOTO: HOME CODE

KORISTITE PRIRODNE MATERIJALE

Boho stil posebno karakterizira korištenje prirodnih materijala. Za balkon ili terasu najbolje pristaju stolice i sofe od ratana s mekanim jastucima, lampe od pruća, tepisi od jute i pomoćni stolići od drveta. I naravno, krzneni mini tepisi koji mogu poslužiti i kao mekana podloga u naslonjaču.

Foto: Bjurfors

DODAJTE SVIJETLE BOJE

Boho eksterijer ne može se zamisliti bez svijetlih naglasaka – to mu je osnova. Zasićene nijanse mogu se dodati završnim materijalima: bojom ili podnim pločicama s geometrijskim tiskom. Također, svako koristite dekor – čak i nekoliko novih ukrasnih jastuka može promijeniti atmosferu.

FOTO: LA REDOUTE

NE ZABORAVITE DETALJE

Boho stil crpi inspiraciju iz različitih kultura, tako da će suveniri doneseni iz različitih zemalja izgledati autentično u vašem eksterijeru. Ukrasite svoj prostor za sjedenje ručno rađenim keramičkim vazama, pletenim košarama, etno maskama i vintage komadima.

FOTO: LA REDOUTE

OBJESITE VISEĆU MREŽU ILI LJULJAČKU

Viseća mreža kao i ljuljačka je upravo ono što vam treba da se osjećate kao boem ili sanjar i konačno pobjegnete od svakodnevne vreve. Ovo je izvrstan način opuštanja!

 

Foto: Elmueble

DODAJTE MALO ZELENILA

Zelenilo na terasi je obavezno. Prvo, biljke pomažu u stvaranju sjene u kojoj možete dočekati podnevnu vrućinu. Drugo, skrivaju ono što se događa na balkonu, terasi ili vrtu od očiju susjeda ili prolaznika. I treće – jednostavno je prekrasno!

FOTO: ELLE DECORATION RUSSIA

MISLITE NA RASVJETU

Nema ništa ugodnije nego provoditi ljetne večeri na otvorenom. Stoga je na terasi potrebno osigurati rasvjetu koja će stvoriti ugodnu atmosferu. Za to su prikladni vijenci s velikim svjetiljkama, svjetiljke s pletenim sjenilima i, naravno, svijeće .

FOTO: ELLE DECORATION RUSSIA

KORISTITE ETNO MOTIVE

Boho stil karakteriziraju etno motivi, pa pri odabiru tekstila za terasu ili baklon dajte prednost tekstilu s tradicionalnim ornamentima. I nemojte se bojati miješati različite boje, printove i teksture – kada je boho u pitanju, ne možete pretjerati s tekstilom.

FOTO: ELLE DECORATION RUSSIA

 

 

 

 

Komentari