Jesenski trendovi u interijerima

Ljetni su dani iza nas, a jesen, mnogima omiljeno godišnje doba, donosi pregršt trendova i noviteta kada je riječ o interijerima.

Naravno, trendove nije potrebno slijepo pratiti, najvažnije je da vam se sviđa ono čime planirate oplemeniti dom, neovisno o stilu ili pak najnovijem kriku mode. No, kako nam je hladniji dio godine pred vratima, nekoliko manjih promjena ili pak novih komada namještaja mogu biti upravo ono što vam je potrebno da dom pripremite za jesen i zimu. Planirate li osvježenje svog doma novim ukrasima ili pak cjelovitu promjenu, predlažemo da isprobate neke od ovih trendova.

Foto: Darko Mihalić

Nakon što je krajem prošle godine poharao naše ormare, baršun se vrlo vješto uvukao i u interijere. Ovaj materijal istovremeno djeluje udobno i luksuzno, osobito u zagasitim nijansama zelene i plave, a upravo je to savršena kombinacija za jesen. Predlažemo da birate komade poput fotelje, trosjeda ili taburea i ukrasnih jastučića, pa čak i dekora, odnosno zavjesa. Uskladite li ga pritom i s pokojim pletenim detaljem ili komadom namještaja koji će također biti pravi hit u nadolazećem periodu, stvorit ćete vizualno zanimljivu kombinaciju.

pinterest

Već neko vrijeme na vrhuncu popularnosti je mnogima omiljen mramor, pa smo ga do sada viđali posvuda – od malih ukrasnih posuda, pa sve do kuhinjskih površina ili pak zidova kupaonica. Sada u fokus ipak dolaze i prepoznatljivi uzorci drugih kamena, čak i nekad popularni terrazzo.

Foto: Darko Mihalić

Kraljica među bojama ove će jeseni biti tamna, bogata nijansa plave, a it komadi bit će definitivno trosjed ili fotelja od baršuna u ovoj boji, ali pun pogodak bit će i ako jednostavno obojite jedan od zidova u kraljevski plavu boju ili obložite tapetom u odgovarajućoj nijansi.

Volite li ipak toplije tonove, pravi izbor bit će boja opeke i bordo crvena. Djelomično to možemo zahvaliti marokanskom stilu koji se ove vratio na velika vrata i sjajna je alternativa sveprisutnom skaninavskom ili industrijskom stilu.

Kada su u pitanju drveni elementi popout podova ili komada namještaja, izbjeljeni hrast polako izlazi iz mode, a na njegovo mjesto zasjedaju tamnije nijanse, osobito one koje vuku na sive tonove.

Ferm Living

Volite li biti ukorak s trendovima, sigurni smo da ovih nekoliko trendova vrijedi isprobati, osobito ako ste već zasićeni sveprisutnim svijetlim interijerima, romantičnim notama i motivima te skandinavskim stilom.

Komentari