Dizajnerice koje volimo pratiti

Govoreći o dizajnu i arhitekturi nudi nam se mnoštvo mogućnosti i interesa. Bilo da je riječ o materijalima, proizvodima, namještaju…. dizajn obuhvaća široku paletu kreativnosti, a danas posebnu pozornost pridajemo ženama koje primjenjuju svoju inovativnost upravo u svijetu dizajna.

Osim posla arhitekta i dizajnera interijera jedna od ključnih uloga koja nam i omogućava da uživamo u njihovom radu, je ona fotografa interijera. Osim što vrlo često surađuju sa stilistima koji dodatno naglašavaju određene aspekte prostora koji se fotografira, upravo su ovi umjetnici ti koji definiraju što ćemo i kako doživjeti iz svijeta interijera. Njihova estetika ključna je i za našu percepciju dizajna. Na vrhu liste cijenjenih fotografa unutar ovog područja svakako je Brooke Holm.

Talijanska arhitektica Cristina Celestino i njen studio naziva “Attico” fokus stavljaju na dizajn namještaja i lampi konstantno eksperimentirajući s formom i materijalima, a poznata je i po svojoj suradnji s popularnim brendom Fendi.

https://www.instagram.com/p/BWF9orch6gS/?taken-by=cristinacelestino

https://www.instagram.com/p/BP4RcoJFhRh/?taken-by=cristinacelestino

Bethan Gray britanska je dizajnerica čiji je talent otkrio Tom Dixon, već godinama plijeni pozornost medija svojim radom, a struka joj kontinuirano dodjeljuje titulu najboljeg dizajnera.

We are proud to have been shortlisted for best Pop Up in the @restaurantandbardesign awards for our 'Jade Serenity Cafe' that we designed for @ambientefair in Frankfurt. We tried to create a calm oasis, serene space, reminiscent of the seashore and beach. An inclusive, inviting and comfortable environment. Featuring symmetry, texture and a muted colour palette. A place to relax and reflect, heightening a sense of balance and harmony, thus re-energising. Using dyed Italian veneer, marquetry and solid brass inlay applied by master craftsmen featuring pieces available through the remarkable Shamsian Collection. . #rbda #rbda17 #ambientefair #jadeserenitycafe #jadecafe #balloons #ballonceiling #shamsiancollection #screens #roomdivider #coffeetable #stools #colourpalette #pink #pinkandgreen #blue #teal #bethangray #interiors #popupcafe #popup #popupbar #nizwa

A post shared by Bethan Gray (@bethangray) on

Titulu “kraljice boje” India Mahdavi zaslužila je hrabrim radom koji se ne libi spojiti nespojivo. Bazirana u Parizu Mahdavi uspješno kombinira stilove koji proizlaze iz njenih iransko – egipatskih korijena i kozmopolitskog okruženja u kojemu prebiva.

ONCE UPON A TIME in #easthampton #homecinema #dandelion #indiamahdavi

A post shared by India Mahdavi (@indiamahdavi) on

Amerikanka Anna Karlin jedna je od onih kreativki koje su uspješne u svemu vezanom uz dizajn. Produkt dizajn, dizajn interijera, grafički dizajn… za nju nema ograničenja. Stoga ne čudi njen stav da su svi aspekti dizajna povezani i jedno drugo nadograđuju.

https://www.instagram.com/p/BNIUD_kgNRa/?taken-by=annakarlinstudio

https://www.instagram.com/p/BSlHe8lllBA/?taken-by=annakarlinstudio

Bec Brittain osvojila je New York naizgled jednostavnim no uistinu kompleksnim i elegantnim dizajnom na području rasvjetnih tijela. Poznata je po strogoj selekciji materijala koji mora biti nadasve kvalitetan i tehnološki inovativan.

https://www.instagram.com/p/9dxixlsT90/?taken-by=bec_brittain

https://www.instagram.com/p/648nErMT6n/?taken-by=bec_brittain

 

Naslovna fotografija via Cool Hunting
Komentari