KUPAONICA MJESECA: zanimljiv koncept inspiriran industrijskim stilom i prirodom

Industrijski stil je sve poželjniji u interijerima, pa tako i kupaonicama. Kako urediti najintimniju prostoriju u domu inspiriranu upravo ovim stilom, saznajte u nastavku!

 

 

Prilikom uređenja svoga doma bitno je razmisliti o stilovima, ali i trendovima. Neki već imaju svoj omiljeni stil, a neki tek trebaju odrediti usmjerenje, vodeći onim što im se sviđa a što ne. Kada je riječ o trendovima, oni uvijek trebaju biti uključeni u uređenje, jer tako prostor dobiva na svježini i atraktivnosti. To nipošto ne znači da morate slijepo slijediti trendove, nego odabrati neke elemente koji će biti prisutni u prostoru.

Industrijski stil je svakako jedan od popularnijih stilova te je naveliko prisutan u uređenju interijera, bilo da dominira njima, ili je u kombinaciji s nekim drugim stilovima.

Za inspiraciju, pronašli smo kupaonicu čiji izgled nas je oduševio, a vjerujemo da će i vas. U njoj je pregršt dobrih ideja koje možete primijeniti u svojoj kupaonici.

Foto: Leroy Merlin

 


GLAVNA IDEJA – ISTICANJE POSEBNOSTI

Kupaonica se nalazi na posljednjem katu zgrade i u sklopu je spavaće sobe. Stoga je trebalo istaknuti posebnosti poput kosog krova i malog krovnog prozora koji osigurava obilje prirodne svjetlosti. Usto, odmaranje u kadi nudi tako i lijepi pogled u nebo.

Foto: Leroy Merlin

S obzirom da je kupaonica spojena sa spavaonicom, stavljena su klizna pregrada sa staklom. Donji dio ostakljene pregrade je u metalu tako da nudi privatnost, dok je staklo ojačano te nudi dodatnu dozu intimnosti, ali istovremeno omogućuje prolazak prirodne svjetlosti do spavaonice.

Jedna od posebnosti je i koncept prostora odnosno raspored elemenata. Tako je dio u kojem je WC školjka odijeljen zidom, čime se također postigla privatnost.

Foto: Leroy Merlin

Glavna inspiracija, prema želji vlasnika, bila je industrijski stil i prirodni štih.


CRNI NAGLASCI

Crna je jedna od zaštitnih boja industrijskog stila i ovdje se pojavljuje u ulozi manjih elementa koji postaju moćni stilski akcenti. Tu su crna klizna vrata, kombinacija stakla i metala, crni profili na policama i staklenoj stijeni na kadi, crne zidne police i radijator, koš za smeće i galanterija i armature.

Oni se lijepo ističu na svijetloj pozadini.

Foto: Leroy Merlin

PRIRODNI ŠTIH

Priroda se u kupaonicu unijela prije svega nježnom, kadulja nijansom keramičkih pločica te drvenim površinama na policama te teglama s biljem. Drvo je također veliki saveznik industrijskog stila. Ovi elementi osvježavaju prostor, ali mu donose i mirnu, opuštajuću atmosferu. Kadulja zelena nijansa na keramici doista djeluje antistresno, a to su vlasnici i željeli.

Foto: Leroy Merlin
Komentari