PRIJE I POSLIJE: Neira iz Sarajeva otvorila nam je vrata svoje adaptirane kupaonice

Neira Kamerić Jevicki iz Sarajeva nedavno je obnovila malu kupaonicu u svom stanu u potkrovlju. Pogledajte stanje prije i poslije pod kosim krovom!

 


Sarajevska influencerica i marketinška stručnjakinja iz Sarajeva nedavno je renovirala svoju kupaonicu. Vjerujemo da će vam biti velika inspiracija za uređenje vaše kupaonice ili ćete jednostavno, ako vam to nije u planu, poput nas, uživati u lijepo osmišljenom prostoru koji savršeno spaja staro i novo.

Riječ je o kupaonici koja je izgledala posve solidno, zadnje uređenje bilo je prije 10-ak godina, tako da prostor ne izgleda dotrajalo. Najveći razlog za renoviranje, otkriva nam Neira bila je nefunkcionalnost jer je zbog nezgodnog rasporeda i sanitarija čišćenje kupaonice bilo jako zahtjevno. Drugi razlog bila je estetika.

Foto: @neirajevicki

“Kupaonica je bila posljednja prostorija koju nismo dotjerali kako smo htjeli, i usto nikako nije bila naš stil. Znali smo da moramo godinama živjeti sa ljubičastom kupaonicom, pa smo je jedno vrijeme oblijepili samoljepljivim tapetama, ali to za nas nije bilo dugoročno rješenje”, otkriva Neira.

Foto: @neirajevicki

Iako nije sigurna kolika je točno kvadratura, vidljivo je već na prvu da je riječ o maloj kupaonici. A kada se tome dodaju kosine, onda zadatak vlasnici Neiri Kamerić Jevicki nije bio nimalo lak. No, budući da su ovoj influencerici iz Sarajeva interijeri velika strast, ona na to gleda sasvim drugačije – kao izazov, iako je bilo određenih kompromisa.

 

Foto: @neirajevicki

 

“Kada smo planirali renoviranje, kosine sam smatrala minusom Međutim, kroz godine sam ih zavoljela i smatram da stranu daju neki šarm, ali i izazov pri planiranju. Imali smo puno ideja za razmještaj, ali radi njih smo bili ograničeni pozicijama tuša i umivaonika. Također, baš smo htjeli imati kadu, ali to nikako nije odgovaralo visinom, pa smo napravili kompromis i ipak išli s walk-in kadom.

Foto: @neirajevicki

Adaptacija kupaonica je bila opsežna, a uključivala je nove instalacije kao i novu poziciju za strujne instalacije kao i tuš. Bide je maknut budući da sada ugrađen u novoj WC školjki. Najveći zahvat bio je rušenje zida do tuša, koje je znatno proširilo prostor i dalo mu, kako kaže Neira, posve drugu dimenziju.

Foto: @neirajevicki

Neira je novi izgled kupaonice osmislila sa suprugom. Dominira klasika, a pažnju privlači neobičan način polaganja pločica kao i njihova predivna zelena boja te zeleni detalji.

“Na sreću, ukusi u uređenju meni i suprugu se poklapaju. Oboje volimo neoklasiku, arhitekturu palača koje smo vidjeli u Beču i Parizu, mnogo detalja i ukrasa te tamnije boje. Kada god smo na putovanjima, obraćamo puno pažnje na ukrase, podove, boje i pločice raznih hotela, kafića, muzeja i palača – odatle najviše crpimo inspiraciju. Nijedno od nas ne voli minimalizam, modernu arhitekturu i svijetle boje”.

Foto: @neirajevicki

Ono što će mnogi zamijetiti su štukature na zidovima umjesto uobičajene keramike. Neira i suprug obožavatelji su štukatura pa ih vole staviti gdje god mogu. Zašto ne i u kupaonicu?

Foto: @neirajevicki

“Smatramo da smo postigli daleko bolji efekt na ovaj način, a i boju je lakše promijeniti, nego pločice. Inače, uvijek sam se pitala zašto se kod nas kupaonice rade u ‘full’ pločicama, dok ih vani često stavljaju samo u tuš. Također, znali smo koje pločice želimo koristiti u tušu, a koje na podu te smo bili svjesni da neke treće koje bi išle na zid je nemoguće uklopiti”, objašnjava Neira.

Foto: @neirajevicki

Kupaonica treba još neke dodatke da bi bila kompletno uređena – uskoro stiže staklena stijena za tuš te ugradbeni ormar umjesto bijele komode. Jedva čekamo vidjeti final. A njega ćemo vam pokazati uskoro u članku o kompletnom stanu u kojem Neira živi sa suprugom.

Foto: @neirajevicki
Foto: @neirajevicki
Komentari