OGLEDALO U INTERIJERU: imamo ideje za zrcalne površine u svakoj prostoriji

Ogledalo je tajno oružje dizajnera, koje pomaže sakriti nesavršenosti bilo kojeg interijera, čineći ga većim i svjetlijim. Pogledajte primjere kako ogledalo može biti korišteno u domu.

 


Ogledalo je neizostavni element svakog doma i pored praktične ima i veliki estetsku ulogu te je glavni pomoćnik u stvaranju optičkih iluzija u interijeru. Dizajneri ga jako vole koristiti u svojim projektima i stavljati u sve prostorije doma.

Foto: Boho Studio

 

Uz pravi pristup, čak i jedno malo ogledalo može vizualno povećati sobu i učiniti je svjetlijom.

Foto: MyDecor

Kako biste pojačali ovaj učinak koje ogledalo ima u prostoru, možete ići dalje, izvan okvira. Primjerice, cijeli zid ili strop ukrasiti reflektirajućim zrcalnim površinama, stvarajući osjećaj neograničenog prostora.

Pored toga, ovako prostor djeluje zaigranije i zanimljivije.

Foto: MyDecor

Osim na zidove, ogledalima možete obložiti i fronte ormara, komoda i ladica, pa čak i kuhinjske fronte ili otoke. Ili primjerice, prostor između gornjih i donjih ormarića u kuhinju. Ovdje je potrebno češće održavanje, no ako ne kuhate svakodnevno, onda ogledalo u kuhinji i nije tako zahtjevna površina.

Foto: Studio Decorum

Ogledalo sve češće nalazimo na frontama garderobnih ormara u spavaćim sobama i hodnicima. Tako ste spojili osnovnu funkciju ogledala, ali i unijeli više svjetlosti i dojam veličine u ove uglavnom skučene prostore.

Foto: MyDecor

Pored klasičnog prozirnog, novi trendovi u interijerima donose i ogledala u boji, ali uglavnom u laganim tonovima, kako ne bi odviše dominirali u prostoru i izgubili svoju glavnu ulogu. Uz ogledala u boji vrlo su popularna ogledala s patinom, tzv. antik ogledala.

Foto: HOLA Design studio

 

 

 

 

Komentari