AKO NISTE ZA OPCIJU RUŽA: saznajte koje je još cvijeće poželjno pokloniti za Valentinovo

Uoči Valentinova pored odabira poklona ili mjesta za izlazak, partnerima najveću muku predstavlja odabir cvijeća. Jer, ono je nezaobilazni dio ovog praznika zaljubljenih. Koje je cvijeće najbolje pokloniti za ovaj blagdan, a koje nikako saznajte u nastavku.

 


Tradicija obilježavanja Valentinova 14. veljače jedna je od glavnih zimskih radosti ali i briga. Jer, kako biste na ovaj dan zaista obradovali svoju srodnu dušu, ponekad se morate dobro potruditi oko poklona i osmišljavanja zajedničkog vremena – bilo da je riječ o šetnji, kazališnoj predstavi, koncertu, izletu, večeri…

Jedno od glavnih pitanja je koje cvijeće je uobičajeno poklanjati na Valentinovo. Bez njega je ovaj praznik ipak nezamisliv, zar ne?

Foto: Hitesh Dewasi, Unsplash

Ako bolje razmislimo, nema tu posebnih pravila. Ali svakako postoje vrste koje su prikladnije od drugih za ovaj praznik. Prije svega, to su ruže, koje su inače univerzalan cvijet i prigodne su za vjenčanja, svečane ručkove, grobne aranžmane, rođendane… pa tako i Valentinovo.

No, nisu sve ruže, s obzirom na boju, prikladne za Valentinovo. Ako uzmete u obzir jezik cvijeća, žute ruže simboliziraju ljubomoru kao i razdvojenost. Isto tako, ne biste trebali pokloniti karanfile svojoj partnerici – ovo cvijeće je snažno povezano s tugom i žalovanjem i može ukazivati ​​na skoro razdvajanje.

Foto: Freepik

 


Također se ne preporučuje poklanjati buket žutog cvijeća voljenoj osobi. Lavanda govori o nepovjerenju, a bijeli ljiljani simbol su čistoće i čistoće, što nije baš prikladno za praznik ljubavi (a također ne mirišu baš lijepo).

Ako ste za neku jednostavniju i neobičniju opciju, predlažemo različito zelenilo kojem ćete dodati neku grančicu s bobicama ili suptilnim laticama.

Foto: Freepik

Prilikom odabira cvjetnog dekora za Valentinovo, cvjećari preporučuju da obratite pozornost na proljetno cvijeće, koje zamjenjuje zimske crnogorice i zimsko cvijeće . Idealni kandidati za sastav 14. veljače bili bi jorgovan, perunika, narcisi, genista ili ranunkulus.

One najbolje odražavaju iščekivanje nadolazećeg sunčanog vremena, a njihove nježne nijanse izražavaju najiskrenije osjećaje. Jednostavnija, ali u isto vrijeme ništa manje impresivna opcija za buket su tulipani. Od njih se osjećamo poletnije i svježije.

Foto: Vika Fleysher, Unsplash

KAKO NJEGOVATI CVIJEĆE DA OSTANE ŠTO DUŽE SVJEŽE

Tulipani su izvrsno rješenje za proljetni buket: ne samo da izgledaju impresivno, već i ne zahtijevaju posebnu njegu. Ovo cvijeće stalno raste, pa ga nije potrebno orezivati. Neobrezane stabljike rastu sporije.

Foto: Jonathan Adler

Jorgovan je prilično hirovit cvijet, važno ga je pravilno ‘očistiti’, inače će brzo uvenuti. Da bi jorgovan dulje trajao, ogulite 10 cm kore s kraja stabljike, prerežite ga poprečno, uronite u kipuću vodu na 1-3 sekunde, a zatim brzo stavite u ledenu vodu – tako će jorgovan duže ostati svjež.

Foto: Market yandex

Cvijeće u kutiji  još je jedna popularna opcija cvjetnog poklona, također idealno za Valentinovo. Takav buket potrebno je malo zalijevati svaki dan ili svaki drugi dan.

Foto: Vika Fleysher, Unsplash

Ostalo rezano cvijeće. Na kraju, nekoliko općih smjernica za svako svježe rezano cvijeće. Ne zaboravite im svakodnevno mijenjati vodu i podrezivati ​​ih, a svakako pratite sobnu temperaturu i vlažnost. Ne zaboravite da se rezano cvijeće najbolje uspijeva održati u hladnoj prostoriji i dalje od grijaćih uređaja.

Foto: Christie Kim, Uunsplash
Komentari