PREDUHITRITE KIŠU, ZIMU I SNIJEG: provjerite trebaju li vaši krovni prozori zamjenu

U prostorima s kosinama iznimno je bitno osigurati što više prirodne svjetlosti. Stoga su krovni prozori veliki saveznik svakog potkrovlja. Pored propuštanja vanjskog svjetla trebaju zadovoljiti i druge funkcije. Provjerite trebaju li zamjenu!

 

U potkrovljima je iznimno bitno osigurati dovoljno dnevne svjetlosti, kao i svježeg zraka. Svjetlost kao i zrak omogućavaju nam da bolje funkcioniramo i da se ugodnije osjećamo u prostoru. A to ćemo postići velikim vanjskim otvorima.

No, zbog kosine krova ‘klasični’ prozori nisu dovoljni, te je potrebno uvijek uključiti i one krovne. Oni su veliki saveznici svakog potkrovlja i idealan izbor za optimalno osvjetljenje prostora.

Foto: Velux

Da bi bili maksimalno funkcionalni, bitno je imati potpuno ispravne krovne prozore. Kako biste ustanovili u kakvom su stanju i je li im potrebna zamjena, evo na što trebate obratiti pozornost:

Provjerite brtve – jesu li oštećene i osjećate li propuh kada se nađete blizu prozora ili približite ruke njima.

Jeste li primijetili zamagljena stakla, skupljanje vode na njima ili pak nakupljenu vlagu na zidovima oko prozora?

Ispitajte kako se otvaraju prozori – s lakoćom ili je potrebno malo duže vremena i veći pritisak rukom?

Je li drvo prozora oštećeno?

Foto: Velux

Ako vaši krovni prozori pokazuju ove probleme, znači da su dotrajali i potrebna im je zamjena! A to je, s obzirom na zimu koja dolazi te sve češće kiše, bitno učiniti čim prije. VELUX vam nudi široku ponudu krovnih prozora uz jednostavni proces ugradnje.

Preuzmite besplatan vodič „Je li vrijeme za zamjenu?“ i pronađite VELUX preporučenog majstora. VELUX preporučeni majstor za vas će brzo i kvalitetno odraditi zamjenu starog krovnog prozora novim.

 


PROMO

Komentari