PROSTOR ISPOD PROZORA: pretvorite ga u najšarmantniji kutak u svome domu

Iskoristite svaki kutak svog doma uz ove super elegantne i atraktivne ideje za osmišljavanje prostora ispod i oko prozora koji će upotrijebiti svaki centimetar.

 


Svi imamo taj prostor kod kuće koji ne znamo kako najbolje iskoristiti. To su obično kutci s malo manevarskog prostora i već smo polako odustali od ideje da ih pretvorimo u iskoristiva mjesta zbog jednostavne činjenice jer je to podrazumijevalo veći radni napor.

Primjerice, jedan od takvih kutaka je donji dio prozora koji ustvari ostane neiskorišten. Ispod ovih super ‘vodiča’ prirodnog svjetla, najčešće se ništa ne nalazi. A ako dobijemo ideju mogu postati ne samo dodatni izvor praktičnog prostora nego i atraktivna mjesta koja podižu šarm interijera.

Foto: El Mueble

U nastavku donosimo nekoliko ideja za prozorski namještaj koje bi vam mogle poslužiti kao inspiracija da maksimalno iskoristite svaki centimetar svog doma.

Foto: El Mueble

UDOBNA KLUPA SA SPREMIŠTEM

Ova velika klupa jedna je od najboljih opcija za iskorištavanje prostora ispod prozora. Osim što ga ovdje u radnoj sobi koristi kao mini dnevni boravak, ima veliki kapacitet za pohranu zahvaljujući velikim ladicama, koje se mogu koristiti kao spremište za dokumente, knjige ili posteljinu.

Foto: El Mueble

PROŠIRENJE DNEVNOG BORAVKA

Pretvaranje mrtvog prostora u produžetak dnevnog boravka, tako bismo ukratko mogli opisati ovu ideju klupe koja funkcionira kako kutna garnitura. Jedna od njegovih najjačih strana je boja klupe, koja omogućuje da se ovaj kutak stalno mijenja različitim setovima jastuka i prostirki.

Osim toga, sjedalo namještaja se podiže i pruža dovoljno prostora za odlaganje stvari koje su obično razbacane po dnevnoj sobi.

Foto: El Mueble

 


INTEGRACIJA U KRAJOLIK

Sjenica potpuno integrirana u krajolik može postati omiljeni prostor u kući. Zahvaljujući činjenici da je klupa dio prozorske konstrukcije, ona postaje jedan od najboljih saveznika u hladnim danima, jer stvara osjećaj boravka na terasi bez opasnosti od gubitka topline doma.

Da biste znali kako nositi ovaj komad u kombinaciji interijera i eksterijera, ključno je znati kako se poigrati s tekstilom.

Foto: El Mueble

 


DISKRETAN STOL S DOVOLJNO PROSTORA

Alternativa klupi za sjedenje je diskretan radni stol izrađen po narudžbi.

Stol u ovoj mladenačkoj sobi nije jako velik, ali je idealan jer ne zauzima puno prostora, služi boljoj organizaciji, kvalitetnijem učenju i sprečava zatrpavanje sobe nepotrebnim predmetima. Ima vrlo diskretne ladice, savršene za pohranu onih malih stvari koje se gube u kaosu svakodnevnog života.

Foto: El Mueble

RADNI PROSTOR ISPUNJEN SVJETLOM

Voluminozniji stol s velikim ladicama za pohranu mapa i dokumenata savršen je za radnu ili mladenački sobu, a izvrsno funkcionira i u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi. Zahvaljujući dnevnoj prirodnoj rasvjeti i stolnoj svjetiljci, prostor je dovoljno osvjetljen i savršen za rad.

Foto: El Mueble

 


VELIKI STALAK ZA CIPELE S VELIKIM MOGUĆNOSTIMA

Obuće je sve više pa se često seli i u spavaće sobe. Tamo je idealno pohraniti obuću koju nosimo za svečane prilike, pa se ona manje prlja a i ovo je način da se bolje očuva.

Ovaj stalak za cipele od zida do zida, rađen po mjeri kombinira bijeli medijapan i uzorak drveta koji je na gornjoj plohi. Osim toga, ovaj ormarić skriva i radijator.

Foto: El Mueble

KUTAK ZA ŠMINKANJE

Toaletni stolić ispod prozora može biti super trik da stanemo na kraj lošem svjetlu uz koje se najčešće spremamo. Žaluzine reguliraju ulazak prirodnog svjetla, a zglobna zidna svjetiljka osvjetljava toaletni stolić, dok je šminka pohranjena, kao i sklopivo ogledalo, u ladice.

Foto: El Mueble

 

 

Komentari