5 trikova uz koje će kuhinja uvijek biti besprijekorno čista i uredna

Od svih prostorija u stanu, jedna od onih koje dok trepnemo postanu hrpa nereda zasigurno je kuhinja. Kako doskočiti tom problemu bez gubljenja dragocjenog vremena, saznajte u nastavku

 

 

Iako se čini vrlo jednostavno, održavanje reda u kuhinji, naročito onoj u kojoj tijekom dana boravi više ljudi, zapravo može biti pravi izazov. Srećom, kako bi kuhinja uvijek izgledala uredno i čisto, postoje mali trikovi i rutine koje će pomoći u održavanju besprijekorne kuhinje. Donosimo pet trikova koji vam neće oduzeti previše dodatnog vremena, a pomoću njih spriječit ćete kaos u kuhinji.

 


1. SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE DRŽITE NADOHVAT RUKE

Umjesto da deterdžent, krpe, spužve i druga sredstva za čišćenje skrivate u po kuhinjskim ormarića, puno bolja opcija je sve za čišćenje uvijek imati u blizini sudopera ili u ormariću neposredno ispod / pored. To olakšava brzo posezanje za proizvodima za čišćenje nakon kuhanja ili pripreme hrane. Na ovaj način posuđe se neće gomilati, a vi ćete vrlo brzo biti gotovi s njegovim pranjem.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dream casa (@dream_casa)


2. TAVE I LONCE ODMAH NAMOČITE

Čini nam se da nema ništa gore od uklanjanja zagorene hrane iz tave ili lonca. Kako ne bi došlo do toga, posuđe u kojem ste kuhali odmah namočite kako bi se ostatci odlijepili s dna lonca. Na ovaj način ćete se puno lakše riješiti ostatka i neće izbjegavati zagoreni lonac cijeli dan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ideas I decor l inspiration (@homedecorbyjassy)


3. REDOVITO PROVJERAVAJTE HLADNJAK

Što više kuhate, to će biti više nereda i smeća, pa čak i u hladnjaku. Redovito provjeravajte datum trajanja namirnica i bacite sve što više ne vrijedi. Kako bi bacali što manje hrane, možete i planirati obroke. Tako ćete uštedjeti vrijeme i novac. Većinu stvari iz hladnjaka moći ćete iskoristi, a planiranje obroka omogućuje i da nam je sve uvijek spremno u hladnjaku, a to znači manje pripreme hrane, odnosno manje nereda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli that organized kitchen (@thatorganizedkitchen)


4. AKO IMATE PERLICU POSUĐA, KORISTITE JE

Ako imate perilicu posuđa, gotovo pa i da ne postoji izgovor za nered u kuhinji. Nakon svakog obroka, odnosno korištenje posuđa, odmah ga stavljajte u perilicu za suđe. Navečer perilicu upalite, a do jutra je vaše posuđe čisto i spremno za novo korištenje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli that organized kitchen (@thatorganizedkitchen)


5. ISKORISTITE NOVINE

Masti i prljavština vrlo se lako skupljaju na pločicama i kuhinjskim površinama za vrijeme kuhanja, naročito prženja. Kako ne biste morali ribati sve te površine nakon svakog kuhanja pomoći će vam trik s novinama. Na sve površine do kojih inače dođu ulje, mast i slično, stavite novine koje poslije kuhanja možete samo baciti, a površine lagano prebrisati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ania Dominik 📷 (@scraperka)

Komentari