Kako urediti vikendicu ili country štih pustiti u svoj dom

S prvim pahuljama snijega na Zavižanu, misli su nam odmah poletjele put planina, šuma i naravno odmora u prirodi.

Odavno su prošla ona vremena kada smo vikendice namještali viškom namještaja ili dotrajalim komadima iz svog stana. Tako su kuće za odmor počele sličiti zapuštenom skladištu umjesto oazi mira i ljepote u kojoj bismo trebali puniti svoje baterije. Danas znamo bolje – potrebno je samo nekoliko jednostavnih i lako održavajućih elemenata za osnovnu komociju. Ono gdje se možete „raspištoljiti“ su detalji koji će vašu kućicu pretvoriti u idiličnu meku za opuštanje.

Ako smo u prirodi, drvo i njegove izvedenice u interijeru se savršeno nastavljaju na okruženje. Podovi i zidovi prekriveni drvenim daskama ili panelima napunit će vašu vikendicu potrebnom toplinom, i vizualnom i fizičkom.
Kamini su ovdje zaista došli na svoje mjesto, a uz današnju ponudu onih na drva, pelete, etanol, plin ili struju imate šumu mogućnosti, gdje sve ovisi o budžetu i vašim željama.

Okruženi prirodom, svaka vaša šetnja može se pretvoriti u besplatni „shopping“ dekoracija – grane, cvijeće, češeri samo su neki od lijepih detalja kojima možete ispuniti svoju kuću odmora. Nismo ljubitelji pravih životinjskih trofeja, ali danas u ponudi postoje „ekološke“ inačice u obliku platnenih, vunenih, drvenih i plastičnih verzija.

No ne zaboravite, kuća za odmor bi trebala biti baš to – mjesto na kojem nas ništa ne opterećuje i na kojem se možemo „isključiti“. Zato sve suvišno jednostavno ostavite iza sebe.

Komentari