Zanimljiv makeover bezlične kupaonice: evo kako vintage elemente možete koristiti na moderan način

Vlasnici nisu bili zadovoljni kupaonicom u svojem novom domu, kućici u nizu u engleskoj provinciji. Bila je u dobrom stanju, no nije im se sviđao njezin izgled ili još točnije – nedostatak stila i atraktivnosti

 

 

Od bezlične kupaonice do prostora za svakodnevno uživanje i opuštanje – tako bi se ukratko mogla opisati adaptacija kupaonice u novom domu bračnoga para. Novi vlasnici kuće stare svega nekoliko godina, smještene u englesku provinciju, poželjeli su izmijeniti izgled kupaonice na gornjem katu, koju koriste samo oni.

Kupaonica se nalazi pored spavaće sobe vlasnika i njihova želja je bila da ona ima više stila i topline, ali i ugode te da djeluje opuštajuće na njih. No, istovremeno, željeli su da se izgled poveže s bojama i stilom u njihovoj spavaćoj sobi te ambijentom u kojem se njihov dom nalazi. Stoga su odabrali vintage elemente koji su savršeno odgovorili na ovaj zahtjev.

Foto: David Parmiter

Nevelika kupaonica od 4,5 četvorna metra dobila je nove keramičke podne i zidne obloge, moderniju tuš kabinu, novi sloj boje na drvenim panelima na zidu, novi ormarić, umivaonik i školjku te kompletnu kupaoničku galanteriju.

Instalacije zbog dobrog stanja nije trebalo mijenjati, kao ni raspored, jer su vlasnici bili zadovoljni postojećim pozicijama svih elemenata, što je svakako smanjilo troškove.

Foto: David Parmiter

Nova keramika kombinacija je nenametljivih bijelih i sivih pločica raspoređenih na zidu i podu, te bijelo-žutih pločica vintage motiva. Baš je ovaj uzorak unio željenu poveznicu s autentičnim seoskim ambijentom i spavaćom sobom, a dojam su pojačali drveni ormarić ispod umivaonika te drveni elementi – poklopac na školjci i okvir na ogledalu. Šarmantno i toplo, zar ne?

Pored toga, izbor keramike u tuš kabini imao je za cilj i da se u kupaonici stvori akcentni zid koji će privlačiti poglede, što mu uvelike omogućuje i jednostavna staklena stijena, bez profila.

Foto: David Parmiter

Odabir pak bijele keramike i one s uzorkom drveta, kao i umivaonika i staklene stijene tuša dao je prostoru moderan izgled te uspostavio komunikaciju sa suvremenim dizajnom.

 

Izvor: Ideal Home

Komentari