Dom u ritmu ljubavi: poigrajte se sa crvenom, ali ne pretjerujte

Ako vam je dosta monotonije koja vlada prostorom u kojem živite, crvena je dobro rješenje. Iako je mnogi izbjegavaju, ona je iznimno zahvalna boja kada želite unijeti malo topline, energije i živosti u svoj interijer


Crvena nas asocira na ljubav, radost, boju automobila, odjeće, omiljeni ruž… ali nikako ili vrlo rijetko na interijere. Dizajneri često znaju reći kako je to boja za hrabre. No, i oni koji uvijek igraju na sigurno kada je uređenje interijera u pitanju, mogu početi razmišljati drugačije…. Zato, vaša stidljivost kada je crvena u pitanju ne mora biti trajna… Da biste promijenili svoj odnos prema crvenoj i dali joj šansu, inspiriramo vas s nekoliko prijedloga u kojima je ova boja sjajno upotrijebljena.  Samo hrabro! Jednom kada uvedete crvenu u svoj dom, nećete ju više poželjeti maknuti.

No, prije nego počnete razmišljati što biste mogli ‘zacrvenjeti’ u svome domu, nekoliko bitnih savjeta:

  1. Ako niste sigurni što mijenjati u crveno, onda je uvijek bolje birati ‘manje zlo’ i to detaljima:  jastučiće, vaze i posude u crvenoj boji. Pripazite da ostatak prostora bude smiren i u neutralnim bojama poput bijele, sive, bež i sličnih tonova. Možete je kombinirati i s detaljima u ljubičastim nijansama, narančastom ili pak odabrati više nijansi crvene.
  2. Odlučite li se za crvenu boju zidova, tada morate imati na umu da ona nije za jako skučene prostore – eventualno se njome može premazati jedan dio zida ili manji zid. Stavljate crvenu na zid koji želite istaknuti. Bitno je pritom misliti na namještaj koji dolazi na taj zid te ga uskladite u smislu da jedno drugo ističu. Primjerice, bijela ili crna komoda bit će naglašena na crvenom zidu, a ne samo zid.
  3. Ukoliko namjeravate nabaviti crvenu garnituru za sjedenje, ili crvenu kuhinju, tada nemojte pretjerivati s drugim elementima u toj boji u prostoru. Eventualno u nekom sitnom detalju – vazi, dekici, tacni….

 

Foto: Decoist

 

Foto: Freshome

 

Foto: House Beautiful

 

Foto: Unsplash

 

Foto: Unsplash

 

 

Foto: Pexels

 

Foto: Unsplash

 

Foto: Studio Emily Henderson

 

 

Foto: Ligne Roset

 

Foto: Decoist
Foto: Pexels

 

Foto: Decoist

 

 

Foto: Decoist
Komentari