JOŠ UVIJEK NAJPOŽELJNIJI: 20 fantastičnih ideja za dnevne boravke u skandinavskom stilu

Jedan od najpopularniji stilova u uređenju interijera imat će uvijek svoje poklonike, za što, pored osobnih preferencija, postoji puno dobrih razloga. Ako planirate (pre)urediti svoj dnevni boravak mi vam predlažemo upravo ovaj stil i nudimo inspiraciju

 

 

 

Modernizirana klasika i industrijski stil postali su aktualni u interijerima, no čini se da ne mogu previše ugroziti popularnost skandinavskog stila. On još uvijek ima veliki broj poklonika od Australije do Brazila i mnogi žele baš u tom stilu imati svoj dom.

Cijenjen je zbog svoje jednostavnosti i bezvremenske prirode, ali i zbog činjenice da nikada ne stari i izgleda svježe i relevantno i nakon godina što je prisutan u nekom interijeru.

Foto: Moodhouse

Pored toga, skandinavski dizajn njeguje funkcionalnost i interijeri ovako uređeni lako se održavaju, tako da je potpuno prilagođen suvremenom načinu života, u kojem nemamo previše kvadrata da bi ostvarili sve svoje ideje kao ni vremena za čišćenje. A skandi, kako ga obožavatelji popularno zovu, je upravo odgovor na sve ove zahtjeve.

Foto: Anders Bergstedt

Iako ne postoji savršen recept za stvaranje klasičnog “nordijskog” interijera, postoje stvari koje ćete pronaći u gotovo svim skandinavskim domovima, a to su svijetle neutralne boje (bijela, siva i bež) kao dominantne, zatim prirodni materijali – drvo prije svega, a zatim opeka, pamuk, krzno…


Foto: Margot Dietz

Skandinavski stil inzistira na jednostavnosti i spontanosti, no zato voli originalne detalje poput stolica koje su ikone dizajna, neobičnih rasvjetnih tijela, mekanih, bogatih tepiha, mnoštva ukrasnih jastuka i pletenih dekica, jakih kolorističkih naglasaka, zelenilo te nerijetko naslonjače koji nisu iz iste linije kao ostatak sjedeće garniture.

Foto: Stadshem

Ako se spremate u opremanje svoga dnevnog boravka, razmislite ako već niste o uređenju u skandinavskom stilu. Isto tako, skandi stil je idealan za kombiniranje s drugim vrstama dizajna pa se tako ne morate odreći rustike, industrijskog stila ili klasike.

Skandi stil uostalom ima mnoge varijacije i može izgledati posve minimalistički ili pak odavati luksuz i raskoš. Stvar je u dodavanju elemenata koji unose takvu atmosferu.

Foto: Alvhem

Nudimo vam 20 prijedloga za uređenje skandinavskog dnevnog boravka, kako bismo vas inspirirali i potaknuli na preuređenje još ovog proljeća!

 

 

Komentari