ČETIRI ZLATNA SAVJETA ZA VLASNIKE: pretvorite vaš dom u idealno utočište za kućne ljubimce

Volimo svoje kućne ljubimce i važni su članovi naše obitelji – to podrazumijeva da uzmemo u obzir i njihove potrebe prilikom uređenja prostora.

 

 

Imate kućne ljubimce? Onda su vam dobro poznate sve dobre, ali i one manje dobre stvari. Pripremili smo za vas nekoliko korisnih smjernica koje će vam pomoći kako stvoriti dom u kojem će uživati doista svi članovi!

1. Odaberite izdržljive podove

Potrebne su vam podne obloge s tvrdom površinom kako biste prostorije u kojima borave kućni ljubimci održavali u besprijekornom stanju. S materijalima kao što su kamene i keramičke pločice ili obojeni beton nećete pogriješiti. Lako se održavaju, a takvi podovi hlade za vrijeme ljetnih vrućina – što itekako vole kućni ljubimci s debelim ili dugim krznom.

Ako se ipak odlučite za drvene podove, odaberite materijale poput mahagonija ili hrasta kako bi ogrebotine i udubljena bila minimalna. I čišćenje takvih površina bit će lakše.

Foto: Dominika Roseclay / Pexels

 

2. Prostirke i tepisi su vaši saveznici

Svi znamo da se naši ljubimci vole igrati i trčkarati po kući. Uz tu vrstu veselja dolaze i nezgode – ogrebotine i udubljenja. Zato su tepisi savršeno rješenje. Osim što kućnim ljubimcima pružaju udobno mjesto za odmor, ujedno i služe kao zaštita od klizanja po ispoliranim podovima.

Ako želite izbjeći tepihe, uvijek postoji mogućnost korištenja tanjih i praktičkih prostirki. Kada birate prostirku, bolje je izabrati onu s uzorcima i bojama – tako će prljavština, mrlje i dlake kućnih ljubimaca biti manje vidljive. Osim toga, lako ih je održavati – samo ih ubacite u perilicu za rublje, posušite i spremne su za ponovno korištenje.

Foto: Sarandy Westfall / Unsplash

 

3. Izdržljive tkanine na namještaju

Kada kupujete namještaj poput fotelja ili garnitura za sjedenje, ne preporučuju se raskošni materijali poput baršuna jer će vrlo brzo postati magnet za dlake kućnih ljubimaca.

Za lakše čišćenje, radije izaberite platno ili čvrste sintetičke materijale otporne na mrlje, vlagu, mirise i ostale nametnike koji idu ruku pod ruku s kućnim ljubimcima. Presvlake, pa i prekrivači za kauč, odličan su način kako zaštititi namještaj.

Foto: Paolo Nicolello / Unsplash

 

4. Kreveti za kućne ljubimce

Udoban krevet za kućne ljubimce bitan je element današnjeg dizajna interijera – posebno za sve ljubitelje životinja. Osim što vašim ljubimcima pružaju osjećaj pripadnosti, kreveti za kućne ljubimce pomažu u treningu i discipliniranju.

Foto: Roberto Nickson / Unsplash

 

Savjetujemo da izaberite krevet koji je izrađen od izdržljivih materijala, a opet dovoljno udoban i mekan. Najbolji modeli krevetića za jednostavno održavanje higijene su oni koji imaju odvojivu presvlaku za lako pranje. Boje i dizajn tkanine također su važni za sve ljubitelje modernog dizajna.

Kako su mnogima ljubimci postali dio obitelji, nerijetko se dogodi da zaspu i u vašem krevetu. Kako bi zaštitili svoj krevet od prljavštine, preporučamo korištenje prekrivača koji ćete lako oprati.

Foto: Snapwire / Pexels

Nemojmo zaboraviti da i životinje isto tako imaju pravo na malo mira, zato se potrudite osigurati im idealan kutak u vlastitom domu.

Komentari