Ilustrirani interijeri

Nije novost da su ilustracije i njihove varijacije efektan izbor za vaše zidove. Osim što vam dozvoljavaju da koristite mnoštvo boja, one su umjetnička dijela koja postaju dijelom vašeg prostora.

Ukrašavanje zidova svoj je vrhunac svakako imalo za vrijeme starih kultura, poput rimske. I danas nailazimo na iskopine i rimskog vremena koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Tehnike su se tijekom godina mijenjale, unaprjeđivale, a nekako smo prilikom odabira dekora uglavnom zaboravljali na takav način oplemenjivanja doma. Možda biste ponovno mogli razmisliti o tome. Pogotovo ukoliko preuređujete dječju sobu. Tko zna kakav umjetnik se krije u djetetu? Često djeci određujemo površine za izražavanje kreativnosti, a ovakvim projektom možete zajedno raditi nešto kreativno. Izradite omiljene oblike i dopustite djeci da zidovi budu njihovo platno; krajnji rezultat mogao bi vas oduševiti svojom spontanošću, a najmlađi će sasvim sigurno uživati.

Jedna od prednosti ovakvog izbora svakako je investicija u rad koji će se nadovezati na vas same i osobnost vašeg doma. Donosimo vam nekoliko interesantnih primjera iz privatnih i javnih prostora: možda vas ohrabri na jednu originalnu i veoma dojmljivu investiciju. Ne želite li pak razmišljati o ideji da ćete rad jednog dana možda htjeti zamijeniti, uvijek možete razmisliti i o prijenosu zanimljivih ilustracija na tapetu.

Hrvatski autor pod umjetničkim imenom Sretan Bor, oduševio je svojim radom na jednoj privatnoj lokaciji stvorivši jedinstveni zimski vrt.

Jedan od popularnijih radova prenesenih na print tapeta je Pabla Piattia za BOFFO Show House u New Yorku.

Londonska umjetnica Shantell Martin pretvorila je svoj dom u svojevrsni portfolio. Gotovo da nema prostora kroz koji se ne provlači njen rad, a funkcionira, zar ne?

Tražite nešto za najmlađe? Istražite ponude tapeta koje su pogodne za bojanje, poput ovih:

 

Komentari