Kad modni dodaci postanu detalji za dom

Pratite li povremeno neke od mnogih blogerica koje se bave interijerima, zasigurno ste primijetili da i naoko neuredno ostavljene cipele ili pak haljina prebačena preko kreveta uvijek izgledaju stylish.

Naravno, iza svake fotografije stoji nekoliko propalih pokušaja i dobro osmišljena kompozicija kadra, ali to ne znači da vi ne možete pokoji komad svoje garderobe iskoristiti kao ukras i istovremeno uštedjeti prostor u ormaru ili pak cipelarniku.

Imate lijepe komade odjeće na koje ste ponosni? Pokažite ih!

Iako su prvenstveno tome namijenjeni, ormari definitivno nisu jedino mjesto gdje možete držati svoje omiljene krpice i modne dodatke. Imate li manjak mjesta u ormaru ili pak jednostavno želite baciti pogled na omiljene cipele i kada vam ne krase stopala, imamo nekoliko ideja.

Stalak za odjeću

Jedna od provjerenih svakako je stalak za odjeću. Ondje možete odložiti odjevne kombinacije za sljedeći dan ili pak omiljene komade koje načešće nosite.

Imate li stan ili prostoriju manje kvadrature, predlažemo da svakako birate one samostojeće jednostavnih linija i boja, a mogu se pronaći ili izraditi po mjeri i stropne varijante. Učvršćivanjem na stop oslobađate prostor na podu i tako ga činite slobodnijim i prohodnijim te istovremeno i jednostavnijim za održavanje.

Zidna metalna rešetka

Popularno i praktično rješenje u posljednje vrijeme je i zidna rešetka o koju jednostavno možete objesiti vješalice s odjećom, ogrlice, tobe, pa čak i sitnije modne dodatke poput narukvica. Ova je varijanta vrlo popularna za kuhinje i tada služi za odlaganje pribora za kuhanje, vješanje teglica sa začinskim biljem i slično, no odlično funkcionira i za spavaće sobe.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Police, komode i stolice

Vaš omiljeni par cipela ili nova torba mogu poslužiti i kao ukras za police. Ipak, predlažemo da tu smjestite komade koje ne nosite baš često, ili pak uopće – možda ovako napokon one sandale koje niste nijednom obuli ipak dobiju funkciju.

Blogerica Nina Holst svoj je omiljeni crni par smjestila na police vitrine, a Irene Stangenalnd bila je ipak hrabrija i jednu tenisicu smjestila na – tabure.

Ideje za najmlađe

Mi ipak predlažemo nešto umjereniju varijantu koja će zasigurno raznježiti sve mame – cipelice svog mališana (koji to možda danas više i nije) svežite vezicama u čvor i prebacite preko kvake vrata sobe. S obzirom na to da su male, sigurno vam neće predstavljati smetnju pri otvaranju ili zatvaranju vrata.

Eksterijer

Naravno, neke od ovih ideja nisu rezervirane samo za interijere – i vaša terasa može biti odlično mjesto koje ćete, primjerice ukrasiti slamnatim šeširima. Iako je riječ o tek privremenim rješenjima, sigurni smo da će bolje izgledati obješeni o ogradu nego zgnječeni na dnu ormara i istovremeno eksterijeru dati dozu neočekivanosti.

Komentari