KAKO ORGANIZIRATI ORMAR: imamo sedam odličnih rješenja za svaki budžet

Promjenama sezone i dolaskom hladnijih dana, skoro svaka žena muku muču oko spremanja i prenašanja sezonske odjeće. Kako organizirati garderobni ormar, posebno ako ste ograničeni s prostorom?

 

Kako bi uštedjeli vrijeme, te izbjegli situacije poput one u kojoj stojiš ispred vrata ormara i nemaš pojam što obući, rješenje je organizacija ormara. Iako zahtjeva nešto vremena i živaca, dugoročno će vam se isplatiti. Skupili smo nekoliko odličnih rješenja koja rado dijelimo s vama!

 

1. NAPRAVITE OTOK

Ako imate dovoljno mjesta za vlastitu garderobu, napravite otok. Iznimno praktičan element omogućuje dodatno spremanje, tako da je lakše onda i posložiti garderobu po kategorijama: majice, čarape, donje rublje…

Foto: VICTORIA PEARSON

 

2. INSTALIRAJTE KLIZNA VRATA 

Ako nemate puno kvadrata na raspolaganju za vlastitu garderobu, preporučujemo da iskoristite zid. Naime, sa samo nekoliko vješalica i polica možete napraviti pravi ormar gdje će sve vaše dragocjenosti naći svoje mjesto. A ako ih ne želite gledati cijelo vrijeme, namontirajte klizna vrata kojima ćete sakriti sve ono što ne želite da se vidi. Osim toga, vrlo su praktična, a mogu biti i odličan dekorativni element.

Foto: VINTAGE REVIVALS

 

3. POLICA NA NEKOLIKO RAZINA

Kada raspolažete malom kvadraturom, često je potrebno biti kreativan. Iskoristite visinu stropa, te složite svoje police da idu u visinu. Nekoliko razina na praktičan će način ponuditi spremište za sve vaše omiljene stvari, a osim toga – djeluju moderno i dekorativno.

Foto: LEANNE FORD INTERIORS

 

4. ISPLANIRAJTE OUTFITE 

Organizacija je pola posla, zar ne? Kako bi oslobodili prostor, pospremite stvari koje vam ne trebaju. Praktična su spremišta ispod kreveta, tako da vam na raspolaganju u ormaru doista bude – sezonska odjeća. Tako je lakše i organizirati outfite za svaki dan.

Foto: MARTIN WICHARDT

 

5. ISKORISTITE STALAK ZA VJEŠANJE ODJEĆE

Stalci su praktični element za organizaciju, a vanjska vješalica ne zauzima puno prostora. Tako možete složiti tjedne kombinacije ili organizirati npr. haljine za posebne prilike, sakoe, košulje ili sve ono što vam mora biti nadohvat ruke. Osim toga, pomalo djelujete kao da imate vlastiti butik s odjećom!

Foto: ANNA MALMBERG

 

6. ORGANIZIRAJTE ODJEĆU PO KATEGORIJAMA

Da bi ormar bio pregledan, organizirajte odjeću po bojama i kategorijama. Cipele su uvijek prilično problematične jer zahtijevaju puno mjesta, tako da preporučujemo više polica iznad i ispod vješalica. Osim toga, možete složiti cipele na donje police, a na gornje posložite torbe i šešire.

Foto: LEANNE FORD INTERIORS

 

7. NEOČEKIVANI ELEMENTI U GARDEROBI 

Kako bi maksimalno iskoristili prostor u koji spremamo odjeću i ostale sitnice, proširite vidike i iskoristite i druge elemente koji vam mogu pomoći u organizaciji. Popularne su ukrasne kutije, bilo one od plastike, kartona, pletene ili kojeg drugog materijala po želji, kutije će svakako pomoću spremiti na jedno mjesto razne sitnice.

Osim kutija, u obzir dolaze i košare, ali i uredni organizatori koji mogu biti vrlo praktički za organizaciju nakita. Dodatne zidne vješalice pomoći će pri sortiranju remena, torbi i šalova. Budite kreativni i vaš budget će vam sigurno biti zahvalan! Osim toga, možda se nađe još mjesta za poneku novu krpicu 🙂

Foto: LEANNE FORD INTERIORS
Komentari