TOP 7 komada za apartman bez mane: s njima ćete postići stil i najbolje iskoristiti prostor

Bez obzira iznajmljujemo li ih ili ne, apartmani bi trebali biti pomno osmišljeni i dotjerani. Tako bismo lakše privukli goste, ali i sami lakše opustili i više uživali u godišnjem odmoru i slobodnim vikendima. Pronašli smo komade koji će uljepšati apartman ali ga učiniti i maksimalno funkcionalnim!

 

Apartmani su naša dragocjena utočišta u kojima volimo provoditi svoje slobodno vrijeme i godišnje odmore. Tako se najbrže i najbolje opuštamo i punimo baterije za povratak u radnu svakodnevicu. Na razinu našega odmora i opuštanja utječe uvelike i izgled apartmana. Pored toga, pažljivo osmišljen apartman, u kojem je sve usklađeno bit će privlačniji za najam turistima.

Pronašli smo u Meblo Tradeu sedam sjajnih artikala kojima ćete namjestiti svoj apartman u kojem ćete uživati vi, ali i vaši gosti!

 

 


1. KUTNA GARNITURA

Kao i u malim stanovima, tako je i u apartmanima dobro birati namještaj koji ima više opcija odnosno uloga. Osim što dobro iskorištava prostor te više osoba može sjediti na njoj, kutna garnitura može imati ulogu ležaja te prostora za skladištenje koje se nalazi ispod sjedišta. Nerijetko jastuci za naslon mogu poslužiti i kao jastuci za spavanje.

Još više ćete dobiti ako birate kutnu garnituru koja je modularnog karaktera pa ju možete razdvajati na komponente i lako ih seliti u druge prostorije i tamo im namijeniti ulogu koja vam odgovara – fotelja ili dodatni ležaj.

Sve te opcije nudi linija Feydom – pored toga, možete birati različit dizajn (pogledajte naslovnu fotografiju!), modele sa skidivom navlakom te kombinirati boje (jastuci u jednoj, sjedeći dio u drugoj boji).

Sjedeća garnitura Choice 16 Mollia, Feydom, 12.064,05 kn / Foto: Meblo Trade

 


2. BLAGOVAONSKA STOLICA

Apartmani na moru vole prozračne, jednostavne, udobne i lagane stolice koje podsjećaju na one za eksterijer. Dobra strana odabira ovakvog modela stolice je što se, po potrebi, može lako uklopiti i u balkonski namještaj. Stoga je bitno da su lagane a time i lako prenosive. Pored drveta, idealan materijal za apartmanske stolice je pletenina u kombinaciji s metalom ili primjerice kvalitetna plastika. Želite li razigranu i vedru atmosferu, birajte stolice u boji ili kombinirajte nekoliko boja odnosno modela.

 

Stolica Surpik, La Forma, 683,48 kn / Foto: Meblo Trade

 


3. BLOK KUHINJA

Kuhinja u apartmanu, naročito ako ga iznajmljujete ne treba zauzimati puno prostora – tek nužne elemente i aparate te malo radne površine. Bolje je prostor koji imate na raspolaganju iskoristiti za dnevni boravak. Stoga su blok kuhinje idealno rješenje jer u svega dva-tri metra dužine imate sve potrebno a i cjenovno je ovakva opcija znatno pristupačnija, tim više što su u cijenu nerijetko uključeni i aparati! Za estetiku ne morate brinuti jer današnje blok kuhinje doista odišu stilom!

 

 

Blok kuhinja Samina, Fortrade, 4.425,58 kn / Foto: Meblo Trade

 


4. KREVET

Ležaj za spavanje uvijek, bez obzira je li riječ o domu ili vikendici, treba biti kvalitetan i udoban kako bi se mogli što bolje umiriti, odmoriti i opustiti. Na to će najviše utjecati madrac, pa posvetite pažnju njegovoj kvaliteti. Do kraja lipnja u ponudi Mebla možete ostvariti 35% popusta na odabrane madrace sa zalihe!

Pored madraca, kvalitetnom odmoru uvelike doprinositi i uzglavlje kreveta. Iako je riječ o prvenstveno estetskom elementu koje će povećati dozu stila, uzglavlje je i dobar naslon za opuštanje dok čitate ili gledate tv.

 

Krevet Softly CS6054-Q, Calligaris, 12.989,53 kn / Foto: Meblo Trade

5. LJULJAČKA

Pored funkcionalnosti i dobro iskorištenog prostora, apartman bi trebao odisati stilom i atmosferom. Nju ćete najlakše postići odabirom boja, uzoraka, manjih komada namještaja i detalja. Ljuljačka, koja je pravi trend u interijerima i eksterijerima je takav element. Priziva toplu, zaigranu te pomalo egzotičnu atmosferu te nudi novu razinu opuštanja. Ljuljačke poput Florine lako ćete postaviti na svoj balkon ili terasu jer su na stalku pa se ne trebaju pričvrstiti na strop.

 

Ljuljačka na stalku Florina, La Forma, 4.563,51 kn / Foto: Meblo Trade

 


6. DETALJI

I najmanji apartmani trebaju imati detalje da bi iskazali našu osobnost, istaknuli određeni stil i inspiraciju, ali i da bi pobudili veći interes gostiju. I na odmoru svi želimo biti okruženi lijepo dizajniranim namještajem, ali isto tako i detaljima. U detaljima svakako ne treba pretjerivati – nekoliko njih bit će sasvim dovoljno. A neki od detalja, pored jake dekorativne, mogu imati i uporabnu funkciju kao pletena košara. Idealna je za prljavo rublje, čarape, modne dodatke, ručnike…

 

Košara 01, Motivi by MBL, 269,00 kn / Foto: Meblo Trade

7. VRTNA GARNITURA

Apartman bez garniture na balkonu je nezamisliv. Na njemu počinju jutra uz kavu i uživanje u morskom zraku te završavaju večeris s pogledom u zvjezdano nebo. Ako eksterijer nije natkriven, birajte vrtni namještaj koji je otporan na vlagu. Primjerice, metal, plastiku ili drvo tikovine. Prilikom odabira, pazite da dimenzijama bude prilagođen površini terase. Ako komadi budu previše veliki, teško ćete se kretati prostorom. Razmislite svakako o okruglim stolovima na sklapanje te stolicama koje imaju istu mogućnost.

 

Stol za terasu Spritz, Nardi, 420,97 kn;  Stolica za terasu Zac Spring, Nardi, 348,08 kn / Foto: Meblo Trade

 

PROMO

Komentari